109 éremmel zártuk az ORV-t

REKORD!

A 200 méteres számok döntőivel ért véget Szegeden az év egyetlen utánpótlás gyorsasági kajak-kenu világversenye. A magyar csapat 42 arany-, 41 ezüst-, és 26 bronzéremmel toronymagasan megnyerte a nemzetek csatáját. Az ORV legeredményesebb versenyzője a tiszaújvárosi Máró Anna lett.

A női kenusok döntőivel indult az idei ORV utolsó délutánja. U15-ben Kiss Ágnes Anna 200 méteren úgy fejezte be az ORV-t, ahogy elkezdte: sima győzelemmel.

109 éremmel zártuk az ORV-t

„Ez egy hatalmas élmény volt számomra és nagyon örülök, hogy ilyen jól szerepeltem. Legjobban a C-2-es győzelmünket értékelem, hiszen rekordidőt eveztünk. Az ötszáz nem úgy sikerült, ahogy gondoltam, de így is nyertem, 200-on viszont kieveztem magam. Nagyon sokan szurkoltak online, a szüleim pedig itt a helyszínen bíztattak” - nyilatkozta az immár harmadik elsőségét szerző Kiss Ágnes Anna. 

U16-ban Kemenes Enikő ezüst, míg Szabó Éda Zsófia bronzérmes lett. A 17 éveseknél Gönczöl Laura 52.12-vel győzött, másfél másodperccel megelőzve a második Seres Fanni Barbarát.

109 éremmel zártuk az ORV-t

„Érezhetően ma 

máshogy keltem,

 mint eddig egész évben bármikor, ezért nyerhettem ilyen simán – kezdte az értékelést Gönczöl Laura. - Az előfutamok alapján talán érezhető volt, hogy Fannival köztünk dől el az arany sorsa” – zárta gondolatait a győztes.

U18-ban nem lehetett megszorongatni a tavaly ugyanitt Szegeden felnőtt világbajnoki címet szerző amerikai Nevin Harrisont. Mögötte másodikként Horányi Dóra, harmadikként pedig Csorba Zsófia Katalin végzett.

109 éremmel zártuk az ORV-t

Férfi kajak egyesben a 15 éves Dobronoky Zalán nyakába került a legfényesebb medália.

„Fogalmam sincs, hogy sikerült ezt a számot megnyertem, az biztos, hogy az edzőm és a társaim sokat segítenek nekem. Nem számítottam rá, hogy ilyen jól fog menni nekem ezen a versenyen, a négyes bronz- és ez az egyes aranyérem is meglepetés. Nagy előny volt az is, hogy hazai pályán szállhattam vízre” – fogalmazott a friss ORV-győztes szegedi versenyző, Dobronoky Zalán.

109 éremmel zártuk az ORV-t

U16-ban Holczer Ákos harmadik lett.

Közel volt a triplázáshoz Kurucz Levente. Az 1000 és az 500 méteren szerzett aranya után a sprinttávon végül második lett. U18-ban is mindkét magyar döntős odaért a legjobb háromba. Orosz Ákos a dobogó második, Keresztes Kristóf pedig a harmadik fokára állhatott fel.

109 éremmel zártuk az ORV-t

Ugyancsak ezüst- és bronzérem jutott U15 női K-1-ben a magyaroknak Szulovszky Csenge és Szulovszky Petra révén. U16-ban viszont Kiskó Réka harmadik aranyát szerezte már a hétvégén, mögötte Jenei Panna ért be másodikként.

Máró Annának U17-ben nem jött össze a negyedik siker, egy másodperccel maradt el a győztes ukrán lánytól. A dobogó legalsó fokára ebben a korosztályban Decsi Dorina állhatott fel.

109 éremmel zártuk az ORV-t

Magyar szempontból a délután egyik „slágerszáma” a női U18-asok kajak egyes döntője volt. Szellák Szabina hatalmas csatában, ugyanúgy 7 századdal nyert Zupkó Vanda előtt, mint a délelőtti előfutamban.

„Lehet, hogy ehhez a különbséghez a párosunknak is köze van – viccelődött a győztes. - Nem készültem sokat erre a döntőre, hatalmasat csatáztunk Vandával, de örülök, hogy végül nyertem, főleg azért, mert 

nem érzem magam csúcsformában,

 hiszen a jövő heti világkupára készülök leginkább” – folytatta az ifi korosztálytól ezen az eseményen búcsúzó Szellák Szabina.

109 éremmel zártuk az ORV-t

Női C-2-ben a legfiatalabbaknál a Kis-Batka Imola Johanna, Fehér Anna alkotta egység a harmadik helyen ért célba. U17-ben kettős magyar győzelem született. Gönczöl Laura és Opavszky Réka párosa nyert, a Kálmán Brenda, Erős Kinga Metta duó előtt.

A szám U18-as döntője egyben az idei ORV utolsó versenyszáma is volt, amelyet stílszerűen kettős győzelemmel húzott be a magyar csapat. A  negyvenkettedik és egyben utolsó aranyérmünket a Csorba Zsófia Katalin, Seres Fanni Barbara páros szerezte, míg az ezüstöt a Győri Ivett Julianna, Győri Gréta alkotta egység nyakába akasztották.

109 éremmel zártuk az ORV-t

Az ORV legeredményesebb versenyzője a 17 éves Máró Anna lett, aki három arany mellett, egy ezüstérmet is bezsebelt ezen a hétvégén a Maty-éren.

„Elég hosszú hetet zártam most, úgyhogy elégedett vagyok az eredményeimmel. 

Nehezebb volt ez az év,

 mint a többi, mivel a vírushelyzet miatt magyar bajnokságot is később rendezték, így kevesebb időm volt felkészülni az ORV-re." – értékelt Máró Anna.

Az idei év egyetlen utánpótlás világversenyén a magyar kajak-kenu válogatott 42 arany-, 41 ezüst-, és 26 bronzérmet szerzett, amivel toronymagasan nyerte a nemzetek csatáját.

109 éremmel zártuk az ORV-t

"Mindenki a maximumot hozta ki magából. Talán Kiss Ágnest, Máró Annát, Kiskó Rékát tudnám kiemelni, akik 3-3 aranyat szereztek, de izgatottan néztem Rendessy Eszter és Kőhalmi Emese elképesztően magas szintű csatáit, és Kurucz Levente is dicséretet érdemel. Mind a négy szakágban helytálltunk, a férfi kenu is sokat fejlődött az utóbbi időben. A jövő heti világkupán rajthoz álló Rendessy Eszter, Kőhalmi Emese, Szellák Szabina, és Zupkó Vanda jó eséllyel hamarosan berobbanhat a felnőtt mezőnybe. Mindig azt mondom, hogy a magyar kajak-kenu erejét az utánpótlás adja és ebben kulcsszerepe van az edzőknek, akik remek munkát végeznek. Látok új tehetségeket és bízom abban, hogy a következő években is hasonló sikereket tudunk elérni a gyerekekkel" - értékelte az elmúlt négy napban látottakat Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitánya.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók