Kőhalmi Emese és Győre Panna is duplázott szombaton, több szétlövés is lesz vasárnap

Színvonalas döntőket hozott a II. Ifjúsági és U23 Válogató szombati versenynapja. Ifjúsági korosztályban Hidvégi Zalán a pénteki ötszáz páros után, szombaton ezer egyesben is nyert, míg kenuban Győre Panna egy nap alatt behúzta az ötszáz és az ezer egyest is. U23-ban Kőhalmi Emese duplázott, előbb ötszáz párosban Csikós Zsókával, majd később ezer egyesben is diadalmaskodott. Az eredmények alapján Makrai Csaba és Foltán László, utánpótlás kapitányok számára is több kérdés maradt még a korosztályos világversenyeket illetően, így vasárnap több számban is szétlövésre kerül majd sor.

Ifjúsági korosztály:

Az ifjúsági korosztállyal kezdve, női kenuban remek napja volt Győre Pannának. A MTK kiválósága délelőtt női C-1 500 méteren győzött, több mint négy másodperccel volt gyorsabb a második helyezett Kis-Batka Iringónál. A 11-szeres maraton világbajnok Györe Attila lánya délután ezer egyesben is a legjobbnak bizonyult, itt ugyancsak Kis-Batka Iringót utasította maga mögé.

Férfi C-1 1000 méteren az első válogatót megnyerő Gyányi Milán ezúttal szoros csatában kikapott Marenec-Dózsa Zsombortól. Ugyanezen távon párosban a Péter Zsolt Zsombor, Barna Dávid Zsombor kettes nyert szombaton, megelőzve a Ludányi Mátyás, Vonga Ádám kettőst.

Férfi kajak egyes ezer méteren Hidvégi Zalán a második válogatót is behúzta.  A KKNKKA ifjúsági világbajnoka egy nappal korábban Samu Péterrel is győzött ötszáz párosban, most pedig egy újabb olimpiai számban diadalmaskodott szoros küzdelemben megelőzve a második helyen célba érő Mircse Ivánt.

Női K-2 500 méteren a Gombás Alíz, Pető Hanna duó nagy csatában, kevesebb mint két tizedmásodperccel bizonyult jobbnak a Debreczeni Lora Szkarlett, Szegedi Angelina alkotta egységnél.

Férfi K-2 1000 méteren ismét a KSI SE-t képviselő Avar Tamás és Juhász Máté nyakába került az aranyérem, míg a második helyen az ugyancsak a KSI színeiben induló Konyecsni Milán, Szabó Vilmos kettős végzett. Női K-1 1000 méteren Molnár Kinga győzött Józsa Hanna előtt, míg az első válogatót megnyerő Hofer Bianka csak negyedik lett.

U23-as korosztály:

Kenuban férfi C-1 500 és C-2 1000 méteren már korábban megrendezték a két válogatóversenyt, ezek eredményei alapján viszont mindkét számban szétlövést rendeztek szombat délelőtt. Azaz utóbbiban csak rendeztek volna, mivel Juhász István lebetegedett, aminek következtében a Molnár Csanáddal alkotott, korábban ifjúsági világbajnoki címet nyerő párosuk nem tudott kiállni a Fodor Nicholas, Hodován Dávid kettős ellen. Ötszáz egyesben viszont összecsapott Kollár Kristóf és Buday Domonkos, végül a párizsi olimpiára technikai tartalékként készülő Kollár győzött.

Női C-1 1000 méteren Csorba Zsófia nagy fölénnyel nyerte a második válogatót. Mögötte Benkucs Kíra lett a második, Matkovics Lili Sára pedig a harmadik, míg az első válogatót megnyerő Zagyvai Borkának ezúttal be kellett érnie a negyedik hellyel.

Kajakban Kőhalmi Emese nyújtotta nap legerősebb teljesítményét. Az egy héttel ezelőtti szegedi felnőtt Eb-n ötezer méteren Európa-bajnoki címet szerző versenyző szombaton két számban is a dobogó tetejére állhatott: előbb ötszáz párosban Csikós Zsókával nagy csatában múlták felül a Rugonfalvi-Kiss Janka, Dráviczki Dóra egységet, majd alig több mint egy óra múlva ezer egyesben is győzött.

Férfi K-2 1000 méteren a Kolozsvári Brúnó, Mitring Olivér alkotta győri egység örülhetett, mögöttük az Őry Zsombor, Tamás Gergő duó, valamint az Aradi Álmos, Aradi Bátor kettes állhatott még fel a dobogó második és harmadik fokára.

A válogató eredményei alapján Makrai Csaba és Foltán László számára is maradtak még nyitott kérdések a plovdivi világ- és a pozsonyi Európa-bajnokságra utazó csapat kapcsán, így több számban is vasárnap szétlövésre kerül sor:

  • 9:30 Ifjúsági női K-2 500 méter Döntő I.: Debreczeni Lora Szkarlett, Szegedi Angelina és Gombás Alíz, Pető Hanna

  • 9:35 Ifjúsági női K-1 500 méter: Holló Hanna, Jeszkel Panna, Mészáros Anna

  • 9:50 Ifjúsági férfi K-4 500 méter: Avar Tamás, Juhász Máté, Mertz Attila, Szabó Vilmos és Samu Péter, Hidvégi Zalán, Gazdag Marcell, Mircse Iván,

  • 10:00 Ifjúsági férfi C-1 1000 méter: Gyányi Milán és Marenec-Dózsa Zsombor

  • 10:10 U23 női C-1 1000 méter: Zagyvai Borka és Csorba Zsófia

  • 10:20 Ifjúsági női C-1 1000 méter: Kis-Batka Iringó és Győre Panna

  • 10:30 Ifjúsági férfi K-2 1000 méter: Péter Zsolt Zsombor, Barna Dávid Zsombor és Ludányi Mátyás, Vonga Ádám

  • 10:40 Ifjúsági női K-1 1000 méter: Molnár Kinga és Hofer Bianka

  • 11:00 Ifjúsági női K-2 500 méter Döntő II.: Holló Hanna, Horváth Kata és Acélos Hanna, Jeszkel Panna

  • 11:10 Ifjúsági női K-1 200 méter Döntő I.: Tölgyesi Flóra és Bauer Zita

  • 11:15 Ifjúsági női K-1 200 méter Döntő II.: Jeszkel Panna és Csáti Csenge

  • 11:30 Ifjúsági férfi K-1 500 méter: Kaed Ádám és Szabó Levente

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók