Kiváló teljesítményekkel zártuk az első versenynapot Plovdivban

Délután újabb előfutamokkal folytatódott az ICF Ifjúsági, U23 Világbajnokság Plovdivban. Fiataljaink formájára ezúttal sem lehet panasz, igaz a legtöbb versenyszámban nem lehetett automatikusan kivívni a döntőbe kerülést, így a versenyzőinkre még középfutamok sokasága várhat.

Ifjúsági korosztály

Kezdésként férfi C-1 1000 méteren Gyányi Milán a második helyen ért célban, bebiztosítva ezzel magát a középfutamban. Mix C-2 500 méteren viszont már finalistának mondható az előfutamban harmadik helyen célba érő Marenecz-Dózsa Zsombor, Győre Panna páros.

Női K-2 500 méteren a Debreczeni Lora Szkarlett, Szegedi Angelina duó is jó formában kezdte a világbajnokságot, sőt futamgyőzelmüknek köszönhetően már biztos döntősök.

Férfi K-1 500 méteren Gazdag Marcell, míg férfi K-2 500 méteren a Samu Péter, Hidvégi Zalán kettes is második lett, ők így egyaránt a középfutamban folytatják.

A női K-1 200 méteren sem lehetett egyenes ágon a fináléba kerülni, azt azonban örömmel írjuk le, hogy Tölgyesi Flóra is remek formában van, hiszen magabiztos futamgyőzelemmel kezdett Plovdivban.

U23-as korosztály

Férfi C-1 1000 méteren Kollár Kristóf szoros csatában második lett, így számára a középfutam jelenti a folytatást. Az Uhrin Dávid, Benkucs Kíra vegyespáros ötödik helyezése szintén a középfutamra volt elegendő.

Női K-2 500 méteren a Csikós Zsóka, Kőhalmi Emese párost egyedül az ausztrál egység tudta maga mögé utasítani. A magyar kettős számára ez azt jelenti, hogy a középfutamban kell kiharcolniuk a döntőbe jutást.

A férfi K-1 500 méteren az előfutamok első öt helyezettjei jutottak a középfutamba. Az Európa-bajnok Hidvégi Hunor második helyével ezt könnyedén abszolválta is. A Kurucz Levente, Opavszky Márk kettes idén már a felnőttek között bizonyított, most viszont az U23-asok között mutathatják meg tehetségüket. Férfi K-2 500 méteren a második helyükkel magabiztosan kerültek a középfutamba.

Rugonfalvi-Kiss Janka már délelőtt négyesben is ment, ezúttal pedig K-1 200 méteren a második helyen zárva került be a középfutamba.

A plovdivi világbajnokság csütörtök reggel magyar idő szerint 8 órától folytatódik további előfutamokkal.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók