Hosszútávú döntőkkel folytatódott a hosszú hétvége a Maty-éren

A Gyermek, Kölyök, SUP, Kajakpóló Magyar Bajnokság és Kolonics György Emlékverseny második napján a hosszabb távú versenyszámokon volt a hangsúly. A szombati versenyprogram a kilenc- és hatezer méteres SUP döntőkkel kezdődött, míg az utánpótlás kajakosok és kenusok kétezer, ezer, valamint ötszáz méteren mérették meg magukat.

A SUP versenyzőknek ezúttal csak délelőtt volt jelenésük a Maty-éren. A merev- és felfújható deszkások szombaton kilenc-, valamint hatezer méteren álltak rajthoz. A merevdeszkás felnőtt mezőnyben kilencszeres maraton világbajnokunk, Kövér Márton (Budapesti Honvéd SE) tudott diadalmaskodni. Az ifjúsági korosztályban jóval a versenytársai előtt ért célba Szabó Zénó (SUPport SC), aki a hétvégén már a harmadik aranyérmét szerezte meg.

Slekta Réka (Dunakeszi Kajak Club) a tegnapi két ezüstérme mellé ma egy aranyat is szerzett, hiszen a felnőtt női merevdeszkás mezőnyben mindenkit maga mögé utasított. A női ifjúsági döntőben csak Kocsis Csillag (BYC) egyedüli indulóként csak a stoppert kellett, hogy figyelje.

Érdekesség, hogy a múlt héten a Serdülő, Ifjúsági, U23-as Magyar Bajnokságon kenu versenyszámokban két arany- és egy ezüstérmet szerző Marenec-Dózsa Zsombor (MVM Szegedi Vízisport SE) most felfújható SUP-deszkán állt rajthoz Szegeden: tegnap az ifjúsági sprint számban második, ma a hosszútávú döntőben első helyezett lett.

A felfújható SUP-deszkás futamok eredményei ide kattintva érhetőek el.

A SUP-osok után a kajakosok és kenusok hosszútávú döntői kerültek előtérbe. Faragó-Tóth Vince (Szentendrei Kajak-Kenu Sportegyesület) U14-es korosztályban kenu egyesben ezer, valamint kétezer méteren is aranyérmet szerzett. Szintén két első helyezést gyűjtött be Tölgyesi Luca és Vujevich Fruzsina (Budapesti Honvéd SE), akik női kajak párosban és négyesben is győzedelmeskedni tudtak. Tarolt az U13-as korosztályban a Kubatov Ádám, Elek Dávid, Darányi Zalán, Rabóci Marcell (KSI) kvartett, akik kajak négyesek ezer-, és kétezer méterén is a dobogó tetejére állhattak fel. Három aranyéremnél tart Kalmár Nóra (Lágymányosi Spari), aki a tegnapi két győzelme után ma kajak egyesek kétezer méteres döntőjében is a legjobbnak bizonyult az U14-esek között. Nórához hasonlóan a hétvégén már három győzelemnél tart Trencsényi Anna (TVK), aki ma U14 női C-1 2000 méteren is behúzta az első helyet. A hosszú hétvégén két aranyéremmel büszkélkedhet Tiba Huba (Váci Karakán), hiszen férfi kajak párosban és négyesben is magyar bajnok lett.

A Dudás László, Gyenei Tamás (Lágymányosi Spari) duónak is jó sorozata van, ezer-, valamint kétezer méteren is a legjobbnak bizonyultak az U13-U14-es kenusok között. Sommer Áronnak (KSI) kétezer méteren egyesben, ezer méteren négyesben jött össze a magyar bajnoki cím. Ágh Neddának (MVM Szegedi Vízisport SE) kajak négyes mixben, valamint egyesben klappolt minden, hiszen mindkét döntő után a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A további döntők eredményeit, valamint a holnapi programot a results.kajakkenusport.hu oldalon lehet megtekinteni.

Kapcsolódó tartalmak

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók