Szegeden élesben tesztel a Dombi, Pauman páros

Rangsoroló

Új páros mutatkozik be férfi K-2 1000 méteren a hétvégi szegedi rangsoroló versenyen, London olimpiai bajnoka, Dombi Rudolf és ezüstérmese, Pauman Dániel együtt fut neki ennek a távnak. Honnan jött az ötlet?

„Mivel Tóth Dávid és Kulifai Tamás évek óta egy párt alkot, így én nyitott voltam bárki felé, s az edzőm, Rami Zur is azt szerette volna, ha az egyes mellett kipróbálom a párost – mesélte Pauman Dániel. – Az idén két emberrel kísérleteztem, de Rudival tudtuk felvenni sebességben a versenyt Tóth Dávidékkal. Amúgy nem a mi fejünkből pattant ki a szikra, az edzőink ötlete volt, hogy üljünk egy hajóba.”

A két versenyző eddig kétszer edzett közösen, s úgy gondolják, hogy a hétvégi rangsoroló jó lehetőséget ad számunkra, hogy leteszteljék az egységet.

„Szerintem biztató ez a páros, bár sok munka eddig még nem volt benne, hiszen a felkészülés azon szakaszában járunk, amikor az egyes teljesítmény előrébb áll a fejekben – mondta az olimpiai ezüstérmes versenyző, aki elmondta „végigrodeózza” a hétvégét.

„Csak kétszáz méteren nem rajtolok. Fizikailag megterhelő lesz ez a hétvége, ráadásul Rami nem pihentetett rá bennünket erre a versenyre, menetből, edzésből csináljuk végig. A szezon első versenye mindenkinek kisebb sokkal ér fel, hiába az edzés, a gyakorlás, az előfutamban a tüdő leégése garantált.”

Hogy a négyes kapcsán is szóba kerül-e Dombi Rudolf neve?

„A négyes nem került szóba, hiszen amíg nem tudjuk milyen olimpiai számok, milyen kvótarendszer lesz a következő olimpiára, addig nekünk versenyzőknek nincs más dolgunk, csak nap, mint nap odatenni magunkat az edzéseken, hogy a versenyeken a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók