Senior mix csapatunk ezüstje volt a nap fénypontja

Sárkányhajó Eb

Egy arany-, egy ezüst- és két bronzérem lett a magyar válogatottak mérlege a szegedi sárkányhajó Európa-bajnokság szombati versenynapján. A klubcsapatok délelőtti versenyében ismét aratott a Szegedi Sárkányhajó Egyesület, amely már hetedik aranyát nyerte a kontinensviadalon.

A szombati versenynapon az 10 üléses sárkányok 500 méteres összecsapásai zajlottak, és ahogy korábban 200 méteren, ezen a távon is a mastersek voltak eredményesebbek. A mai magyar győzelmet masters női versenyzőink szolgáltatták, akik a német és az olasz egységet fölényesen maguk mögé utasítva nyertek, férfi egységünk az oroszok és az ukránok mögött a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A senioroknál mix csapatunk ezúttal sem bírt az oroszokkal, de második helyük bravúrosnak mondható, mert nagyot hajrázva utasították maguk mögé az ukránokat, női csapatunk pedig a harmadik helyet szerezte meg a versenyben. A magyar egységek lelke és motorja Reményi Péter, aki folyamatosan mozgatja, szervezi az egységeket, készíti a csapatösszeállítást.

„Tulajdonképpen az egész nap egy szervezés, és még este is ezzel foglalkozunk, készítjük elő a másnapot – mondta Reményi Péter, aki értékelte is a szombati eredményeket. – Masters lányaink kitűnőre vizsgáztak, a seniorok egy kicsit csalódottak voltak a harmadik hely miatt, magasabb csapásszámmal mentek, és a végére elfáradtak. Számomra a nap fénypontja senior mix csapatunk ezüstérme volt, mert bár az oroszok kimagaslottak, az utolsó százötven méteren két indítással az ukránokat és a németeket maguk mögé utasítva szerezték meg a második helyet.”

A klubversenyekben a Szegedi Sárkányhajó Egyesület újabb két aranyérmet nyert, Balaicz Tibor gárdája a senior mix és senior női versenyben győzött, utóbbi számban a szegedi Hidragén szerezte meg a bronzérmet. A senior férfiak versenyében az ukrán Otoman Lviv és az orosz Storm mellett a Dragonmasternek sikerült felállni a dobogó harmadik fokára, de a masterseknél is jutott érem a mieinknek: mixben az ESMTK a második lett, a hölgyeknél az Óbudai Sárkányok BKV A csapata ezüst-, az Old Lake Dragon bronzérmet szerzett.

Hogy miben rejlik a hét aranynál járó szegediek sikere?

„Sokat számít, hogy itt, Szegeden van a verseny, nem kell utaznunk, nincs anyagi vonzata ennek a részének és így nagy csapattal tudunk kiállni, tudom pihentetni a versenyzőket. Nem mellesleg pedig régóta evezünk ezzel az összeállítással, jó a csapategység, azt hiszem, elégedettek lehetünk” – mondta Balaicz Tibor, a csapat vezetője.

Vasárnap a 20 üléses 500 méterekkel és a 10 üléses 2000 méterekkel zárul majd az Európa-bajnokság.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók