Mi így készülünk az EYOF-ra – 100 nap a rajtig!

Mától mindössze 100 nap van hátra a győri EYOF, azaz a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rajtjáig. Megnéztük, hogy az indulásra esélyes fiataljaink miként tekintenek a júliusi versenyre.

Csikós Zsóka (kajakos, Esztergom, Olimpiai Reménységek Versenye győztes):

“Az EYOF számomra az év legfontosabb versenye, ezért mindent megteszek annak érdekében, hogy én lehessek a válogatón a legjobb. Az idei tanévtől az iskolám igazgatója engedélyt adott arra, hogy napi két edzésen vehessek részt, ennek eredményeként most lesz először olyan évem, amikor azt tudom mondani, hogy száz százalékosan megtettem mindent annak érdekében, hogy a versenyszezonom jó legyen. Reggel nyolcra járok edzeni, fél 2-ig iskolában vagyok, fél négytől fél hétig pedig ismét edzésem van. Feszített a tempó, de nagyon jól érzem magam, úgy gondolom, hogy előrébb tudtam lépni az előző évekhez képest. Éppen ezért sokat várok ettől a szezontól és remélem minden sikerül, amit elterveztünk. Az EYOF mindenképp egy hatalmas élmény lehet számunkra nem csak azért, mert nemzetközi verseny, hanem azért is, mert hazai közönség előtt, a barátaink, családunk, ismerőseink szurkolása mellett versenyezhetünk.”

Opavszky Márk (kajakos, Szarvas, Olimpiai Reménységek Versenye győztes):

“Nagyon örülök neki, hogy Magyarországon szervezik az EYOF-ot és hogy pont abba a korosztályba léptem, amelyik indulhat a versenyen. Természetesen a válogatón szeretném kivívni az EYOF-indulás jogát, nagyon motivál, hogy hazai versenyen, a családom és a barátaim előtt tudok versenyezni, ők is ott tudnak lenni Győrben, hogy szorítsanak értünk. Úgy érzem, most már kezdek jó formába lendülni, mert volt egy sérülésem, de bízom benne, hogy a kihagyott edzések nem gátolnak majd a sikeres szereplésben, a kvalifikációban. Mivel még a serdülő korosztályba tartozom, így azt tisztán látom, hogy nincs esélyem a világbajnoki szereplésre, de az EYOF és az Európa-bajnokság megcélozható számomra. Mindent megteszek annak érdekében, hogy ott lehessek.”

Hodován Dávid (kenus, Paks, döntős az Olimpiai Reménységek Versenyén):

“Az EYOF-on való részvétel mérföldkövet jelentene az életemben, mint a tavalyi ORV Szegeden, bár ott sajnos nekem rosszul jött ki a lépés. Így a győri verseny amellett, hogy hatalmas élmény és jó tapasztalatszerzési lehetőség lenne, egyfajta visszaigazolást is adna számomra. Egy fiatal versenyzőnek óriási motivációt jelent az indulás lehetősége, és ez sokban segíti az edzéseket, az edzésmunka minőségét. Ebben az évben elég sok célom van, amit teljesíteni szeretnék. Az egyik, hogy ötödször is megvédjem a maraton magyar bajnoki címem, illetve szeretnék jól szerepelni a gyorsasági bajnokságon is. Az ifik között az idén párosban is rajthoz szeretnék állni Kollár Kristóffal, a maratoni világbajnokságra és az ifjúsági Európa-bajnokságra is látunk kijutási lehetőséget. A legjobb dolog, hogy ettől az évtől már Kristóffal edzek, mivel egy osztályba járunk a Paksi Energetikai Szakgimnáziumba elektrotechnika szakra. Nagyon jó barátok és egyben erős ellenfelek lettünk, ami hasznunra van az edzéseken. Egymást segítjük, ugyanakkor hatalmasakat küzdünk is és ez mindkettőnk számára nagyon jó.”

Molnár Csenge (kenus, Szeged, Olimpia Reménységek Versenye győztes):

“Már tavaly Szegeden is megtapasztalhattuk, hogy mit jelent itthon szerepelni, óriási motivációt jelent az embernek, ha nagyon jó hazai közönség előtt versenyezhet. Az idei felkészülésem csúcseseménye az EYOF, de bízom benne, hogy sikerül más nemzetközi versenyre is eljutnom az idén. Nagyon fontos nekünk női kenusoknak, hogy a mi versenyszámunk is felkerült az olimpia programjára, és már ilyen fiatalon is nagy lendületet ad, ha az ember olyan versenyen szerepelhet, ami egy lépcsőfokot jelent az ötkarikás játékok felé. A mi sportágunk olyan, hogy mindig születik meglepetés, így biztos vagyok benne, hogy alaposan meg kell majd küzdeni az EYOF-indulás jogáért.”

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók