Meggyőző kezdés Belgrádban

Ifjúsági és U23-as Eb

Minden magyar egység továbbjutott a belgrádi ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon. Volt, aki előfutamából egyből a döntőbe kvalifikált, akadnak azonban olyan egységek, amelyek a pénteki középfutamokban folytathatják.

Nagy meleg, lötyögős víz, de meghatározó magyar szereplés – így lehet összefoglalni a belgrádi ifjúsági és U23-as Európa-bajnokság első napját, amely alapján szép hétvégére készülődhet csapatunk. Az ifjúsági versenyzőknél 1000 és 500 méteren is kimagaslóan szerepelt a kajakos Varga Ádám, valamint a Szőke Attila, Slihoczki Ádám kenu kettes, Biben Karina és Bakó Olga 1000 méteren futamgyőzelemmel mutatkozott be és győztesként kvalifikált a fináléba a kenus Nagy Bianka, valamint a Szendy Lila, Gamsjäger Lisa, Lazúr Margaréta, Gábor Netta alkotta lány négyesünk is. Az U23-asoknál mindkét távon megnyerte futamát a Koleszár Mátyás, Németh Viktor kajakpáros, Mihalik Sára 1000 egyesben, Racskó Fruzsina és Malcsiner Eszter pedig 1000 párosban végzett az első helyen.

„A pályára lehet egy kis panaszunk, a versenyzőkre nem – értékelte az első napot Dónusz Éva szövetségi kapitány. – A víz lötyög, mint egy lavórban, ennek például Dóri Bence Balázs itta meg a levét a délelőtt során, hiszen az egyes pálya mellett kettő méterrel melegített a fél mezőny. Láttunk több biztató produkciót is, Varga Ádámnak kemény ellenfelei vannak, de ki sem kellett eveznie magát az első helyekhez, és imponáló versenyzéssel, technikával nyert mindkét távon a Szőke Attila, Slihoczki Ádám kenupáros is. Az U23-asoknál ugyanez elmondható Koleszár Mátyásra és Németh Viktorra, akik mindkét távon futamgyőztesként léptek tovább. Az időjárásról annyit, hogy nagyon meleg van, az előrejelzések szerint hétvégére akár negyven fok is lehet. Doma Gergő szakmai igazgató vásárolt a csapatnak izotóniás port, hogy a versenyzők pótolni tudják az ásványi anyagokat.”

Folytatás pénteken az 1000 és 500 méteres középfutamokkal.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók