Megalakul a Sportolói Bizottság

Megtartotta tavaszi közgyűlését a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ). A sportág küldöttjei elfogadták az elmúlt évre vonatkozó pénzügyi beszámolókat, az idei költségvetést, tárgyalták az előterjesztett fenntartható költségvetés kérdését és egyhangúlag elfogadták az sportág alapszabályának módosítását is.

Az alapszabály módosításnak köszönhetően létrejön az MKKSZ Elnöksége által javasolt Sportolói Bizottság. Az aktív versenyzőkből álló testület elnöke tagja lesz a sportág Elnökségének is.

Így a következő hetekben a gyorsasági, a para kajak-kenu, a szlalom és a nem olimpiai szakágakban is megtörténik az egy-egy női- illetve férfi bizottsági tag megválasztása. Az újonnan létrejövő bizottságba tagnak csak felnőtt válogatott versenyzők jelöltethetik magukat. A Sportolói Bizottság tagjai majd egymás közül választanak elnököt, azzal a feltétellel, hogy elnök csak a két gyorsasági versenyző egyike lehet.

A Közgyűlés kiemelten kezelte a Szövetség stratégiája alapján a sportág fenntartható költségvetésének kérdését. Az előterjesztő Dr. Baráth Etele és Schmidt Gábor mellett a témában prezentációt tartott Sujbert Levente, Béke László és Petrovics Kálmán is.

Az MKKSZ tavaszi közgyűlésén részt vett Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is, aki megköszönte a sportág kiemelkedő munkáját és azokat az eredményeket, amelyekkel a kajak-kenu az elmúlt évtizedekben a magyar olimpiai mozgalom zászlóshajója lett.

A sportvezető az MKKSZ példamutató doppingellenes tevékenysége miatt is háláját fejezte ki

és hozzátette, a kajak-kenu ezzel igazodik a MOB egyértelmű álláspontjához; hogy csak tisztán készülő versenyzőknek van helye az olimpiai mozgalomban.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók