Halmozták az érmeket sárkányaink Szegeden

Sárkány Eb

A 20 üléses 500 méteres, valamint a 10 üléses 2000 méteres versenyekkel zárult vasárnap a sárkányhajó Európa-bajnokság programja, amelyen a magyar csapatok halmozták az érmeket. Senior válogatottunk egy arany-, három ezüst- és nyolc bronzérmet szerzett, masterseink nyolc aranyérmet vehettek át, a klubversenyben a Szegedi Sárkányhajó Egyesület pedig kilenc győzelmével magaslott ki a mezőnyből.

Délelőtt még a 20 üléses 500 méteres versenyben hasítottak a sárkányok, válogatott csapataink egy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárták ezt a felvonást. Senior mix egységünk a második, a nők a harmadik helyet szerezték meg, s mosolyogva értékelt az eredményhirdetés után maratoni világbajnokunk, Bara Alexandra, aki a Ponte de Lima-i maratoni Európa-bajnokságról érkezett Szegedre.

Hogy verseny vagy kikapcsolódás számára ez az Európa-bajnokság?

„Kikapcsolódásból vagyok itt, de természetesen komolyan veszem a versenyt, mert nagyon fontos a csapat – mondta Bara Alexandra. – Bár az év nagy részében nem készülök együtt a Römi csapattal, de ettől függetlenül jól be tudok illeszkedni. 2010-ben voltam először a sárkányhajó válogatott tagja a szegedi világbajnokságon, azóta ez a harmadik világverseny, amelyen indulok, mivel általában egy időben vannak a maratoni versenyeimmel, vagy a felkészüléssel. Élvezem ezt a szegedi versenyt, az ötszázakat is, de a maratoniból adódóan inkább a 2000 métereket, mert az a legizgalmasabb, ott jön ki leginkább a csapategység.”

A pénteki 20 üléses 2000 méteren mix csapatunk nyerte a senior korosztály eddigi egyetlen aranyát, így a délutáni 10 üléses számban nagy reményekkel álltak rajthoz férfi és női egységeink, hátha még egy győzelmet ünnepelhetnek majd. A dobogó tetejéből két bronzérem lett, míg a masters korosztályban két ezüstéremmel zártak versenyzőink. Senior versenyzőink összességében 1 arany-, három ezüst- és nyolc bronzéremmel, masters csapataink nyolc arany-, öt ezüst- és egy bronzérmmel zárták a négy napot, míg a klubverseny legeredményesebb magyar egysége a Szegedi Sárkányhajó Egyesület lett, amely kilenc elsőséget és két bronzérmet szerzett.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók