Dombvári Bence olimpiai kvótát szerzett

Dombvári Bence megnyerte a K-1 1000 méteres verseny csütörtöki döntőjét a Duisburgban zajló olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu regattán, így szerzett egy újabb férfi kajakos kvótát Magyarországnak. Ezzel a maximálisan megszerezhető nyolc férfi kajakos kvótából már hetet megszerzett a magyar válogatott!

Honvéd 23 éves kajakosa rendkívül taktikusan versenyzett a fináléban, az erejét jól beosztva végzett az élen. Pedig a táv elején nagyon bekezdett a spanyol színekben versenyző Walz, 250 méteren át másfél, két hajóval is vezetett, féltávnál viszont már egyértelműen az orosz Anoskin haladt az élen, Dombvári volt a második, Walz a harmadik.

A hajrára ugyanebben a sorrendben érkezett a három hajó, aztán a spanyol hatalmasat robbantott, amire reagálva a magyar versenyző is erősített, így Dombvári az élre került, Walz azonban már nem érte utol az oroszt sem és maradt a harmadik helyen. Győzelmével Dombvári Bence életében először szerzett olimpiai kvótát Magyarország számára.

“Életem egyik legnehezebb futama volt, formám ugyanis nem túl jó, a sebességem ennek ellenére úgy néz ki, megvolt – mondta Dombvári Bence a célban. – Bíztam magamban, valamennyire sikerült kamatoztatni az eddig elvégzett munkát. A futam közben nem láttam a spanyol versenyzőt, csak az orosz Anoskint figyeltem, aki a végén is annyira ment, hogy azt hittem áttöri a cél utáni gátat, a végén azonban akkorát lassult, amekkorát már nem illik, ez volt a szerencsém. A tavalyi eltiltásom miatt éheztem erre a sikerre, fantasztikus érzés úgy bizonyítani, hogy egy ország örül ennek a kvótának. Nagyon bekötöttek az izmaim, most visszamegyek a hotelbe, pihenek egy kicsit és megpróbálom minden figyelmemet arra koncentrálni, hogy délután megnyerjük a párost.”

A férfi K-2 1000 méter döntője 13.30-kor kezdődik, ebben a számban Dombvári Bence klubtársával, Hufnágel Tiborral száll vízre, a győri Horváth Bence döntőjét K-1 200 méteren pedig 13.48-kor rendezik. A futamokat az M4 Sport csatorna élőben fogja közvetíteni.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók