Zárásként négy magyar érem ötezer méteren

Két arany-, és két ezüstérmet szerzett a magyar válogatott az utolsó négy számban 5000 méteren. Európa-bajnok lett K-1-ben Noé Bálint és Bodonyi Dóra, kenuban két fiatal versenyző, Horányi Dóra és Fodor Nicholas másodikként futott be. Magyarország 10 arany-, 8 ezüst-, és 4 bronzéremmel zárta utolsó versenyét a tokiói olimpia előtt.

Hatalmas szervezői bakival zárult a férfi K-1 5000 méter, miután a szervezők nem jeleztek az indulóknak az utolsó kör megkezdése előtt, így a táv megtétele után Noé Bálint és a portugál Fernando Pimenta még versenyzett újabb 500 métert.

 

Zárásként négy magyar érem ötezer méteren

 

Szerencsére az első befutást értékelték, abban Noé Bálint győzött, és ezzel Európa-bajnok lett.

Ennél sokkal simábban zajlott a hölgyek 5000 méteres egyes futama, Bodonyi Dóra végig a vezető bollyal haladt, többször elől is ment, de így is jól osztotta be az erejét, és simán nyert az orosz és a német versenyző előtt, vagyis három számból hármat nyert meg az Európa-bajnokságon, és ő lett a hétvége legeredményesebb sportolója.  

Férfi C-1 5000 méteren Fodor Nicholas is nagyon nagyot versenyzett. A 20 éves kenus váltva vezette végig a mezőnyt a háromszoros olimpiai bajnok Sebastian Brendellel,  és csak a hajrában kapott ki minden idők egyik legeredményesebb kenusától.  

ZÁRÁSKÉNT NÉGY MAGYAR ÉREM 5000 MÉTEREN

Az Európa-bajnokság a női C-1 5000 méteres versenyszámával zárult. Horányi Dóra erős rajt után végig a legjobbak között kenuzott, nem fáradt el, hiba nélkül versenyzett, pedig sokat haladt egyedül, és ezüstérmet szerzett a belorusz Klimava mögött. 

ZÁRÁSKÉNT NÉGY MAGYAR ÉREM 5000 MÉTEREN

Magyarország minden idők egyik legjobb szereplését produkálva 

10 arany-, 8 ezüst-, és 4 bronzérmet

zárta a gyorsasági és parakenu Európa-bajnokságot, ezzel természetesen toronymagasan nyert az éremtáblázaton.  

Zárásként négy magyar érem ötezer méteren

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók