Világbajnoki szereplésről is dönt a Magyar Kupa

A Regionális Akadémiai Rendszerben a serdülő, kölyök és gyermek korosztály idei legrangosabb versenye következik: szombaton és vasárnap Fadd-Domboriban a Magyar Kupa döntőn szerepelnek a fiatalok. Az U12-es korosztályban szereplő négyes csapathajók számára dupla a tét, hiszen a szeptemberi szegedi „világbajnoki” indulásért válogatóznak az egységek.

Június elején nagy sikerrel rendezték meg Regionális Akadémiáink a régiós kupákat, kajakban hat, kenuban három összevont régióból jutottak el a legjobbak a szombaton kezdődő Magyar Kupa döntőre.

„Meghatározott feljutási rendszer alapján kvalifikáltak a versenyzők a most hétvégi fináléra, amelyen az egyes és páros számok mellett négyesekben is próbára tehetik magukat a fiatalok. A regionális menedzserek meghívása és az edzők együttműködése alapján kerülnek kialakításra ezek a régiós egységek, amelyek tovább mélyítik az együttműködést a klubok között, most is sok-sok közös munka, gyakorlás előzte meg a döntőre való felkészülést” – mondta Kubina Ádám, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) főtitkára.

A régióknak korosztályonként minimum két négyes egységet kellett nevezni, a kenusoknál annyi a kedvezmény, hogy ezt az összevont régiók, vagyis a Kökény Roland-Vajda Attila, a Wichmann Tamás-Gyulay Zsolt, valamint a Csay Renáta-Kammerer Zoltán Akadémiák közösen tehetik meg.

Az U12-es korosztályban indulók számára különleges téttel bír majd az esemény, hiszen a fiú és lány MK4-esek és a vegyes PC4-esek a szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokságon való indulásért csatáznak, a szeptemberi világverseny betétszámaként kilenc-kilenc egység mérheti össze tudását a Maty-éren.

„A fiúknál és a lányoknál is tizenhét-tizenhét egység nevezett, kenuban tizenkét hajó csatázik majd a szegedi szereplés jogáért."

 – folytatta Kubina Ádám, aki biztosra veszi az egész hétvége során szoros csatákat, színvonalas versenyeket láthatnak majd azok, akik a sűrű kajak-kenus hétvégén Fadd-Domborit választják maguknak. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók