Újra lendületben a sárkányhajó

2021-ben is főszerepet kap a sárkányhajózás. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) idén is több helyszínen megrendezi a Sulisárkányt és a Sárkányhajó Roadshow-t. A cél, hogy a kisiskolásoktól egészen a felnőttekig, minél többen kedvet kapjanak a vízi sportokhoz.

A Sulisárkány-versenysorozatot 2010-ben indította el az MKKSZ azzal a céllal, hogy már az iskolás korosztályokkal is megismertessék a vízi sportokat és persze a sárkányhajózást. 

„A cél, hogy a gyerekek egy egész napos közösségi programban vegyenek részt. – mondta Vida Gergely, az MKKSZ szervezési divízióvezetője. - Az általános iskolás korosztályban a versenyszellem építését, az összetartozás érzésének kialakítását szolgálhatja ez a gyerekekben, míg az idősebbeknél már a győzelem, és a fokozott teljesítmény elismerése kerül előtérbe. Célunk, hogy minél több régióban, minél több helyen legyenek ilyen sportágnépszerűsítő-események.”

 

Újra lendületben a sárkányhajó

 

A program 17 területi döntőből áll, melynek legjobbjai kvalifikálják magukat a június 11-i országos döntőre, amit Tiszaújvárosban, a városi tóparton rendeznek majd. A részvétellel kapcsolatban Vida Gergely elmondta, a szervezők toborozzák majd a diákokat.

„A megbízott egyesület szervezi le az adott régióban megcélzott iskolákkal, hogy hány csapat indul. A diákok megszólítása is a klub feladata.”

A versenyeket három korcsoportra osztva szervezik:

  • I. korcsoport: általános iskola 5-6. osztály (10-12 éves korig)
  • II. korcsoport: általános iskola 7-8. osztály (12-14 éves korig)
  • III. korcsoport: középiskola 9-13. osztály (15-19 éves korig)

A Sulisárkányhoz hasonlóan komoly hagyományai vannak a Sárkányhajó Roadshownak, ezt a sorozatot is megrendezi 2021-ben az MKKSZ. Ennek a versenyrendszernek az a feladata, hogy a felnőtteket ösztönözze testmozgásra.

 

Újra lendületben a sárkányhajó

 

„Azt szerettük volna, hogy a magyar bajnokság mellett legyen egy olyan sorozat, ahol az amatőrök is hivatalos sárkányhajó versenyszabályok szerint mérkőzhetnek meg, így motiváljuk őket, hogy a későbbiekben ők is igazolt sportolóvá váljanak.” – tette hozzá Vida Gergely.

A Sárkányhajó Roadshownak kilenc állomása lesz, a helyszíneken két kategóriában lehet majd versenyezni:

  • premier
  • települések-cégek

A szervezés kapcsán a szervezési divízióvezető hangsúlyozta, egyelőre nem terveznek bevezetni Covid-protokollt az eseményekre, de napi szinten figyelik a járványhelyzet alakulását, és ha szükséges, azonnal reagálni fognak.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók