Újpesten és Tolnán is elindult a szezon

SZEZONRAJT!

Összesen több mint 1200 utánpótláskorú kajakos és kenus mozdult meg szombaton az A-Híd Építók Kupa Öbölkör-bajnokságon, valamint a tolnai évadnyitó maratonon. Az Újpesti-öbölben megemlékeztek a közelmúltban elhunyt ifjúsági világbajnok kajakozóról, Janza Richárdról is.

Az A-HÍD Építők Kupán idén is szinte az egész ország megmozdult, sőt még Szlovákiából is érkeztek indulók a versenyre. Több fiú kajakos korosztályban az ötvenet is meghaladta az egyszerre rajthoz állók száma.

„Látszik a sportágnak az ereje, mert iszonyatos létszámokkal indult az idei versenyévad mindkét helyszínen – mondta Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke, aki a reggelt a Népszigeten kezdte, majd kora délután már Tolnán figyelte a fiatalok versengését. – Az Újpesti-öböl szokás szerint tömve volt gyerekekkel és szülőkkel, erre a versenyre idén is közel 900 nevezést adtak le az egyesületeink. Ami számomra még ennél is meglepőbb, hogy Tolnára, a holtágban zajló maratonra is több mint 20 egyesület jött el. Itt is volt olyan korosztályos mezőny, ahol negyvenen álltak rajthoz és a borús idő ellenére a parton is komoly élet zajlott. Beszélgetve az edzők kollégákkal mindenhol arról számolnak be, hogy a javuló infrastrukturális körülményeknek köszönhetően egyre többen jönnek le a vízitelepeinkre kajakozni és kenuzni az ország minden pontján.”

A tolnai versenyen vízre szállt a helyiek kiválósága, a felnőtt maratoni világbajnok kajakozó, Boros Adrián is, aki az elmúlt hetekben a világ legextrémebb és legnagyobb szabású maratoni regattáin vett részt.

„Adrián jövő héten még Bécsben áll rajthoz egy rangos versenyen, aztán már csak a hazai válogatókra és az idei világversenyekre való felkészülésre koncentrál. Jó előjel lehet számára az idei dél-afrikai világbajnokság előtt, hogy amikor 1998-ban ott rendeztek vb-t, akkor éppen egy tolnai kajakpáros, Szakály Viktor és Jámbor Attila szerzett aranyérmet Fokvárosban” – tette hozzá Schmidt Gábor.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók