Túl az első közös edzőtáboron a Párizs-keret

Kéthetes edzőtáborban, Szolnokon elkezdődött a közös tréning a Párizs-keret tagjainak. Az edzőtábort vezető Nyerges Attila szerint kiválóan rajtolt el a közös munka a fiatalokkal.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Tokió-keret mellett létrehozott egy úgynvezett Párizs-keretet is. Ez a csoport olyan versenyzőkből, akik az elmúlt években ifi és U23-as versenyeken már mutattak jó eredményeket, és esélyesek lehetnek arra, hogy akár ebben az olimpiai ciklusban is, de elsősorban a Tokiót követő négy évben ott legyenek a világ élmezőnyében.

A férfi kajakos csapat október 15-én már meg is kezdte az első közös edzőtábort Szolnokon a szarvasi sikeredző, Nyerges Attila vezetésével. Az első héten Gál Péter, Bogár Gábor, Solti László, Noé Zsombor, Erdőssy Csaba, Erős Patrik, Béke Kornél, Gacsal Ákos, Kós Benedek és amolyan mentorként Kammerer Zoltán kezdte meg a felkészülést.

„Kicsit tartott mindenki mindenkitől,

meg kellett találnunk egymással a megfelelő hangnemet. Bár a különböző utánpótlás versenyeken és a táborokban már találkoztam mindegyik versenyzővel, de mégiscsak új voltam nekik, ezért az első hét egy ismerkedős hét volt” – mondta Nyerges Attila, akivel egyedül jelenlegi tanítványa, Kós Benedek dolgozott már együtt.

A második héten csatlakozott hozzájuk Gecse Márton, Györgyjakab Máté, Varga Dominik, Koleszár Mátyás, Németh Viktor, valamint két rutinosabb versenyző, Tóth Dávid és Kulifai Tamás is.

Kammerer Zoltán, Tóth Dávid és Kulifai Tamás is ott volt a fiatalokkal a szolnoki edzőtáborban

Kammerer Zoltán is nagy segítség Nyerges Attilának. „Ez edzéstervet nem ő állítja össze, de a végrehajtás minőségét nagyban segíti. Az eredményei alapján van egy komoly tekintélye, a jelenléte már fegyelmet parancsol a csoport tagjai számára. Az a szellemiség pedig, ahogy hozzááll az edzésekhez, átragad a fiatalokra is” – mondta Nyerges Attila, akinek nemhogy hatáskörébe tartozik beleszólni a keret összetételébe, de kifejezetten kérték tőle, hogy keményen fogja a fiatalokat.

„A táborok elosztását és az éves ütemtervet nekem kellett összeállítani, a szövetség pedig külön megkért arra, hogy

ha valaki nem teszi oda magát maximálisan az edzéseken, akkor tegyem ki a keretből.

Erre szerencsére az első táborban nem volt példa, nagyszerűen dolgoztak a srácok. Mostantól minden hónapban összehívjuk őket egy táborra, amely legfeljebb háromhetes lehet, reméljük, hogy a továbbiakban is ugyanilyen remek hozzáállással fognak majd edzeni” – zárta Nyerges Attila, aki rendkívül megtisztelőnek tartja, hogy az MKKSZ megbízta őt ezzel a fontos projekttel.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók