Több mint 400 versenyzővel indul az ORV

22 ország U15-U18-as legjobbjaival csütörtökön 14 órakor elrajtol a szezon egyetlen utánpótlás gyorsasági világversenye, a szegedi ORV. Az első döntőket ma délután rendezik. A szervezők összesen 129 futamot bonyolítanak le, és 74 számban osztanak érmeket.

Ma 14 órakor az 1000 méteres egyesek előfutamaival indult az Olimpiai Reménységek Versenye, az első döntőket 16.45-től női C-2 500 méteren rendezik. 

“A csapatok nagy része mindenféle fennakadás nélkül megérkezett Szegedre - mondta Kovács Orsolya, az esemény vendéglátásért felelős divízióvezetője. - Egyedül az Észak-Macedon csapat akart negatív koronavírus-teszt nélkül belépni az országba, őket a határról visszafordították, majd egy szerbiai kórházban kivizsgáltatták magukat, így beléphettek Magyarországra. A ciprusi csapat lemondta a szereplést, mert a legújabb szabályok szerint hazatérésük után karanténba kellett volna vonulniuk, ezt pedig nem vállalták, egy tunéziairól pedig még otthon kiderült, hogy koronavírus-fertőzött, így ő el sem indult a versenyre.” 

A szervezők a külföldi versenyzőket szegedi hotelekben szállásolták el, a magyar csapat pedig a pálya moteljében lakik az esemény ideje alatt. A csapatok vagy saját járművel közlekednek, vagy shuttle busszal érkeznek a pályára. A verseny külföldi vendégeit a szervezők megkérték, hogy Szegeden ne üljenek tömegközlekedési eszközre, és kerüljék a belvárost. 

Tegnap este elkészült a végleges versenyműsor is. A Maty-éren zajló eseményeket az érdeklődők a mai első döntőtől az ORV végéig élőben követhetik az érdeklődők a hivatalos oldalon, és a kajakkenusport YouTube-csatornáján is.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók