Teljes az elővigyázatosság

A többi olimpiára készülő sportolóhoz hasonlóan a kajak-kenu felnőtt A-keret tagjai is megkapták már mindkét koronavírus-betegség elleni védőoltásukat. Jelenleg az egész csapat egészséges, és készül a szezonra. Hüttner Csaba szövetségi kapitány az elmúlt hetekben a dél-afrikai edzőtáborban ellenőrizte versenyzőink munkáját.

“Le a kalappal a Dél-Afrikában tapasztalt elővigyázatosság előtt, a vírus elleni védekezés jelenleg nagyon magas szinten működik az egész országban” - kezdte beszámolóját Hüttner Csaba, felnőtt szövetségi kapitány. 

A válogatott nagy része már hazatért Roodeplaatból, náluk minden koronavírus-teszt negatív eredményt hozott. Azok a versenyzők pedig, akik még jelenleg is a Pretoriához közeli edzőtáborban készülnek, már itthon megkapták mindkét oltást, vagy a közelmúltban átestek a betegségen.

Teljes az elővigyázatosság

“Bár elvben minden versenyzőnknek, és edzőnknek megvan a védettsége, mi mégis 

ugyanazt a szigorú járványügyi protokollt követjük,

mint az elmúlt egy évben mindig. Ez Dél-Afrikában egyáltalán nem okozott gondot, az edzőtábor ugyanis a külvilágtól szinte teljesen elzárt, de így is rendszeresen fertőtlenítettek mindenhol. A konditermet kizárólag mi használtuk, és a vízen csak magyar versenyzők mozogtak, kivéve két szlovén és két osztrák kajakoslányt, de őket is csak messziről láttuk. A boltba jellemzően egyesével mentek ki az edzők, vagy én, ha bárkinek bármire szüksége volt, de azt elmondhatom, hogy az üzletekben is hatalmas a szigor. Az áruházakba csak a ruházat teljes fertőtlenítése után lehet belépni, és még az is megoldották, hogy a bankjegykiadó-automaták érintésmentesen működjenek.” 

A felnőtt keret tagjai közül azok, akik korábban betegek voltak, mára már teljesen visszanyerték a formájukat. Jelenleg a legfontosabb, hogy a szezon előtt két hónappal a válogatottnál ne legyenek új fertőzöttek.

Teljes az elővigyázatosság

“Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ha valaki most kapná el a betegséget, az mindenképpen 

nagy hátrányba kerülne a többiekhez képest”

- folytatta Hüttner Csaba.

A pótkvalifikációs helyekre pályázó egységek mindegyike megfordult az elmúlt hetekben a központi edzőtáborokban. Csizmadia Kolos szerdán érkezett haza Dél-Afrikából, ő K-1 200 méteren szerezhet kvótát. Jelenleg Sevillában készül a K-2 1000 méterre Varga Ádám, aki együtt edz Kammerer Zoltánnal és Béke Kornéllal, kettőjük közül azzal fog összeülni a szezon elején, akivel a következő hetekben jobb eredményeket produkál. Ugyanerre a számra pályázik a Noé Zsombor, Dombvári Bence-egység is, de a hírek szerint a hazai válogatón megméreti majd magát párosban Kopasz Bálint is Nádas Bence oldalán. 

Teljes az elővigyázatosság

Női kenuban vállműtétje, majd kisebb térdsérülése után jó formában van Nagy Bianka, férfi kenuban pedig ütőképes időket produkál Sevillában Adolf Balázs és Fejes Dániel is. 

“Most szerencsére mindenki az időszaknak megfelelő állapotban van, úgy látom, hogy a legtöbb hiányzó olimpiai kvóta megszerzésére reális esélyünk lehet.” - tette hozzá a szövetségi kapitány, aki holnap utazik tovább Spanyolországba, hogy felügyelje a Sevillában edzőtáborozók munkáját is.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók