Tele lett Fadd-Dombori és az Újpesti-öböl is

Hétvégén az Újpesti-öbölben rendezték a Budapesti- és Pest megyei bajnokságot, Fadd-Domboriban pedig hosszú évek után szerveztek ismét Vidék bajnokságot az utánpótlás számára. A két helyszínen több mint kétezren álltak rajhoz.

“Idén kissé átalakult a rendszer, a Pest megyei egyesületek ugyanis nem a Vidék bajnokságra jöttek, hanem ők a budapesti versenyen indultak el” – meséli Boros Gergely, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség régiós koordinátora, aki paksiként a Vidék Bajnokság szervezésében is részt vett.

Ettől a vidéki versenyen kicsit kevesebben vettek részt, ennek ellenére a nevezések száma meghaladta a 2500-at. A nemrég felújított Fadd-Dombori pályán évtizedek után rendeztek ismét gyorsasági versenyt.

“Amikor Faddon utoljára síkvizi regatta zajlott, akkor még álltak a beton indító-pontok, azóta sokat változott a pálya kinézete. A vízesblokkokat az önkormányzat újította fel egy-két éve, így maga a létesítmény rendben volt, elfértek a csapatok.

Sok edzővel beszéltem, akik szerint jót tett, hogy ezúttal nem Sukorón rendeztük a versenyt.

Két és fél hét múlva az utánpótlás országos bajnokságot is itt tartjuk és minden valószínűség szerint a diákolimpiát is Faddon bonyolítjuk” – tette hozzá Boros Gergely.

Az időjárással a budapesti és a Tolna megyei helyszínen sem volt gond, időként feltámad a szél, de versenyek rendben lezajlottak. A nevezések száma az ötezret közelítette meg, a két helyszínen közell 2000 fiatal kajakos és kenus állt rajthoz.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók