Szolnokon búcsúznak a magyar vb-hősök

Csütörtöktől vasárnapig Szolnokon rendezik a serdülő, ifjúsági és U23-as magyar bajnokságot, amelyen a múlt heti, plovdivi világbajnokságon sikert sikerre halmozó versenyzők is szinte kivétel nélkül rajthoz állnak.

Bulgáriában tíz arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel zárt a magyar kajak-kenu válogatott, ezzel magasan a legjobb nemzet lett a korosztályos vb-n – ezeket a rendkívüli tehetségeket láthatjuk a számukra szezonzáró bajnokságon versenyezni. Az egyéniben vb-címet nyert kajak-kenusok közül többen csak csapathajóban indulnak majd, ilyen lesz például az 500 és 1000 egyesben is világbajnok Kós Benedek, aki Grivalszki Tamással 200 és 500 párosban áll rajthoz.

Kós Benedek két aranyat nyert a vb-n

Makrai Csaba ezzel együtt nagyon jó versenyeket vár. „Nekik ez már egy kiengedős verseny lenne, de ilyenkor a világbajnokok céltáblává válnak, hiszen mindenki őket akarja megverni. Tavaly is így volt, a vébén 500 méteren Varga Ádám világbajnok lett, majd az ob-n Kós Benedek legyőzte.

Egyik nap megnyered a világbajnoki címet, másik nap pedig már ott állnak a kihívóid.

A bajnokság egyébként egyben válogató lesz a szeptemberi, poznani olimpiai reménységek versenyére. Az időjárás-előrejelzés szerint elképesztő meleg lesz a hétvégén, erre nagyon felkészülni nem lehet, megpróbáljuk valahogy túlélni. A versenyműsor vastagságát nézve mindenesetre nagyon sok induló lesz, és egészen biztosan jó versenyeket láthatunk majd” – mondta az utánpótlás szövetségi kapitány.

A magyar bajnokság versenyfüzetét ide kattintva lehet letölteni, az eredményeket pedig itt lehet követni.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók