Sífutótábor Merkapt-Mekler módra

Németh Szabolcs és két fiatal versenyzője év eleje óta Ausztriában gyűjtik a kilométereket, ezúttal sílécen. A Merkapt-Mekler kisebb különítménye Ramsau am Dachsteinnél folytatja a felkészülést, nem rég pedig csatlakozott hozzájuk Medveczky Erika és edzője, Illés Roland is. Németh Szabolcs elmondta, szeretnék állandósítani ezeket a táborokat, ezért az egyesület saját sífutó szakosztályt is indított.

„Január másodikán jöttünk ki Ramsauba, ami a Dachstein-glecccser lábánál fekszik. – kezdte Németh Szabolcs. – Koczkás Dáviddal, aki komáromi színekben kenuzott korábban és Sólyom Dórival, ifjúsági világbajnok kajakossal érkeztünk. Ezen a héten pedig csatlakoztak hozzánk Medveczky Erikáék is. Az idő abszolút alkalmas a minőségi munkára, az elején még 12-13 fok is volt, de az elmúlt napokban 60 centi hó esett le.”

Sífutótábor Merkapt-Mekler módra

Németh Szabolcs elmondta, a körülmények kiválóak, a nagyjából 200 kilométer hosszú pályát folyamatosan kezelik, és a mellette található edzőkomplexumban is minőségi munkát tudnak végezni.

„Hétfőn, szerdán és pénteken délután kondizunk, a többi nap sífutás. Hoztunk ki kenu ergométert is, ami remek kiegészítő eszköz a bemelegítéshez, és a levezetéshez. Főleg persze a sífutáson van a hangsúly. Általában 15-20 kilométereket teljesítünk, illetve időre megyünk az itt található 2,5 kilométer hosszú világkupa pályán. Ez az utolsó állomása az alapozó munkának, utána közeledve a vízi időszak felé, elkezdjük a rövidebb, de intenzívebb edzéseket.” - árulta el a Merkapt-Mekler SE edzője.

Sífutótábor Merkapt-Mekler módra

Németh Szabolcs szerint ez a típusú edzőtábor remekül beleillik a felkészülésbe, és szeretnék ezt állandósítani is az egyesületnél.

„Hivatalosan is létrehoztuk a Merkapt-Mekler sífutó szakosztályát.

Össze akarjuk kapcsolni a téli sportot a vízisporttal. Ez korábban is működött már, csak az elmúlt pár évben háttérbe szorult. Télen sokkal több sífutást tervezünk, és az alapozást is a mostanihoz hasonló sífutó centrumokban fogjuk csinálni.” – mondta Németh Szabolcs, aki csapatával szombaton érkezik haza, és itthon folytatja a munkát.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók