Sevillában keressük a leendő kvótaszerző párost

A Párizs-keret, kiegészülve néhány felnőtt versenyzővel, Sevillában edzőtáborozik, hogy megtalálják azt a férfi kajak párost, amely 1000 méteren jövőre olimpiai kvótát tud szerezni.

November 2-től 15-ig Nyerges Attila és Matyus Zsolt irányítása alatt készül Noé Zsombor, Bogár Gábor, Noé Bálint, Dombvári Bence, Németh Viktor Máté, Koleszár Mátyás, Béke Kornél, Gál Péter, Redl András, Varga Ádám, Kós Benedek és Erdőssy Csaba, valamint néhány napra csatlakozott hozzájuk Kammerer Zoltán is.

Jelenleg Hüttner Csaba szövetségi kapitány is Sevillában tartózkodik, de egy hetet Makrai Csaba utánpótlás kapitány is a kajakosokkal töltött, őt kértük meg, hogy számoljon be a kint folyó munkáról.

„Délelőtt egy egyes edzés szerepel a programban, délután pedig a páros edzések következnek, minden nap különböző összeállításban ülnek össze a fiúk. Minden páros edzés ugyanolyan program szerint zajlik: iramgyakorlás, iramfokozás, technikai elemek gyakorlása, a végén pedig három perc verseny következik, a hat páros itt egymással harcol közel 1000 méteren. Próbálunk olyan körülményeket szimulálni, hogy

kijöjjenek azok a technikai problémák, amelyek egyébként csak versenyen jönnek ki”

– mondta Makrai Csaba, aki szerint azért is hasznos ez a kéthetes sevillai edzőtábor, mert ideális körülmények között, 20-22 fokos melegben el tudják nyújtani a vízimunkát.

„Ha vége az edzőtábornak, akkor kiértékeljük a látottakat, és igyekszünk olyan ütőképes párost vagy párosokat találni, amelyek sikeresek lehetnek a kvótaszerzésben. Egyelőre korai bármit mondani, de azt már lehet látni, hogy van két olyan egység, amely rendkívül biztatóan mozgott együtt Sevillában” – nyilatkozta Makrai Csaba.

A vízimunka mellett természetesen az ilyenkor szokásos kiegészítő edzéseket (futás, kondi) is elvégzik a versenyzők Spanyolországban.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók