Sejteni lehetett, hogy ilyen szenzációs vébét futunk

Weisz Róbert szövetségi kapitány szerint várható volt, hogy a magyar válogatott ilyen kiváló eredményeket ér majd el a Kínában rendezett ifjúsági, U23-as és felnőtt maraton kajak-kenu-világbajnokságon.

A magyar válogatott egészen elképesztő teljesítményt nyújtva, 21 érmet (kilenc arany-, hét ezüst- és öt bronz) nyert Kínában, ezzel toronymagasan az éremtábla élén végzett, a második legeredményesebb nemzet, Spanyolország “csupán” tíz érmet zsebelt be. Ami a felnőtteket illeti: három arany-, három ezüst- és két bronzérem a mérleg, amely szintén egyedülálló teljesítmény.

A vb éremtáblázata:

„Hazudnék azt mondanám, hogy nem számítottam ilyen kiváló eredményekre, hiszen

a szezon során már sejteni lehetett, hogy jól fogunk menni a vébén is

– kezdte az értékelést Weisz Róbert. – Szerencsére az időeltolódás miatti akklimatizálódás nem volt negatív hatással a versenyzőkre. Egyedül Boros Adrián küzdött vele, de mivel ő szombaton és vasárnap versenyzett, így volt ideje kipihennie magát. Szerencsére éjszaka utaztunk, reggel érkeztünk, így könnyű volt egyből átvenni a ritmust.”

A szövetségi kapitány szerint minden dicséretet megérdemel az utánpótlás, hiszen az érmek nagy részét ők szerezték, mivel ott több korosztályban rendeztek versenyeket, de a felnőttek is hozták azt a színvonalat, amit megszoktunk tőlük.

„Főleg a női kajakosokra lehetünk büszkék, de a többi szakágban is nagyon értékes érmek születtek. Kiemelném például Boros Adrián és Máthé Krisztián kajak párosban szerzett ezüstjét, amely

egy nagyon nagy teljesítmény,

akárcsak Kisbán Zsófi kenus érme. Egyedül férfi kenuban hiányzik nagyon Kövér Marci, és az általa szerzett számos érem. Az viszont nagy dolog, hogy Nagy Gergely és Laczó Dani párosa fel tudott állni a dobogóra. Ők nagyon fiatalok, és ha tovább fejlődnek, akkor komoly eredményeket érhetnek el.”

Weisz Róbert fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a kenusoknál Dóczé Ádám betegséggel küzdött, antibiotikumot szedett, le volt gyengülve, de 70 százalékos állapotban is maximálisan odatette magát.

A szövetségi kapitány csak szuperlatívuszokban tudott beszélni a rövidkörös és a normál egyest is megnyerő Kiszli Vandáról, valamint külön kiemelte a huszadik vb-aranyát megnyerő Csay Renátát.

„Jó volt látni, hogy a nemzetközi maratonélet is mennyire elismeri és tiszteli őt, a díjkiosztón is levetítették a róla szóló kisfilmet, ami nem csoda, hiszen a maraton kajak-kenu talán legnagyobb ikonja ő” – mondta Weisz Róbert.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók