Rekordszámú indulónk lehet Tokióban

Akár négy paralimpiai kvótát is szerezhet Magyarország a parakenu világkupa szombati döntőiben. Weisz Róbert para szövetségi kapitány szerint egy-két számban csak karnyújtásnyira van a tokiói részvétel.

A magyar csapat eddig három paralimpiai kvótát szerzett, valamennyit a 2019-es szegedi világbajnokságon. Szombaton szintén a Maty-éren lehetne bővíteni ezt a számot.

Férfi KL3 200 méteren Kiss Erik a múlt heti válogatón mutatott jó formáját a világkupára is megőrizte. A középfutamból az ötödik legjobb idővel kvalifikálta magát a döntőbe, ahol vetélytársai nagy részének már megvan a tokiói kvótája.

KL2 200 méteren Rozbora András ugyan csak a B-döntőben szerepelhet majd, de ha azt sikerül megnyernie, jó eséllyel kvótát szerez Magyarországnak. Ebben a futamban Rescsik Csaba is rajthoz áll majd.

Rekordszámú indulónk lehet Tokióban

A hölgyeknél KL3-ban Molnár Nikolettáért szoríthatunk, neki valószínűleg elég célba érnie a döntőben ahhoz, hogy kvótát szerezzen. KL1-ben pedig Pulai Erika lesz magyar szempontból érdekelt az A-döntőben, ő akkor fog biztosan indulói helyet gyűjteni, ha legalább két ellenfelét le tudja győzni a fináléban.

A már kvótás számok közül férfi KL1 200 méteren a világbajnok Kiss Péter Pál és Suba Róbert is tagja lesz a finálé mezőnyének, míg női KL2 200 méteren Varga Katalinnak szurkolhatunk.

Rekordszámú indulónk lehet Tokióban

Weisz Róbert para szövetségi kapitány elmondta, elégedett az eddig látottakkal, és bizakodva várja a szombati döntőket.

„Ha csak egy-két kvótát szerzünk a hétvégén, összesítésben már akkor is több versenyzővel vehetünk részt az idei olimpián, mint Rióban.

 Szerencsés esetben persze akár mind a négy indulói hely is összejöhet holnap. Molnár Nikolett nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt másfél évben, és most is fegyelmezett, jó versenyzéssel került az A-döntőbe. Kiss Erik is folyamatosan fejlődik, ő korábban még soha nem volt A-döntőben egyetlen nagy nemzetközi viadalon sem. Pulai Erika régóta nem versenyzett, így nehéz megmondani mire számíthatunk tőle, mindenesetre az összképet nézve bizakodó vagyok.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók