Régiós körkép: országszerte mozogtak a fiatalok

Péntektől vasárnapig mind a hat regionális akadémiában pörögtek az események. Volt, ahol közös edzést tartottak, máshol időre eveztek, de megrendezték az év első hivatalos versenyét is. A hétvége folyamán több száz gyerek evezett az ország vizein, ezeket járjuk most körbe képekkel és beszámolókkal.

Gyulay Zsolt Regionális Akadémia

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, péntek délután megtartotta első közös edzését a Gyulay Zsolt Regionális Akadémia. A eseményen az AVSE, a Budapesti Honvéd és a KSI SE 40-50 versenyzője a vízen találkozva evezett le együtt 7,5 kilométert. A Honvéd vízitelepén az akadémia névadó nagykövete, Gyulay Zsolt személyesen tekintette meg a vízre szállást, és beszélgetett is a fiatalokkal. 

Szombaton az akadémia és a BKV Kajak-Kenu Alapítvány közös szervezésében megrendezték a Lupa-Kupát, amely a 2021-es szezon első hivatalos versenye volt. Az eseményt ezúttal csökkentett versenyszámmal, de így is 106 indulóval rendezték meg az U13-astól, egészen az U18-as korosztályig.

Régiós körkép: országszerte mozogtak a fiatalok

 

 

Csay Renáta Regionális Akadémia

Minden idők legeredményesebb maratoni kajakosáról elnevezett régióban, szombat délelőtt a házigazda győriek mellett, a Mosonmagyaróvári VSE és a Kimlei Sárkányok versenyzői találkoztak. A program egy 2000 méteres szezon eleji felmérő volt a kölyöktől egészen az ifi korosztályig, mind a négy szakágban. Az edzésen a 20-szoros világbajnok Csay Renáta is jelen volt.

Régiós körkép: országszerte mozogtak a fiatalok

 

 

Wichmann Tamás Regionális Akadémia

Összesen öt egyesület, az FTC, az MTK, az ES-MTK, az UTE és a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület képviselte magát a Wichmann régió szombati közös edzésén. 

„Több mint 40 kölyök kajakos versenyző vett részt. Reggel a Gubacsi hídtól indulva eveztek le a dunavarsányi edzőtáborig 3-4 fős csoportokban. A fordulóban frissítővel és müzliszelettel vártuk őket, majd ezután eltérő összeállításban indultak vissza. Az edzést Hargitai István, Gannoruwa Levente és Tóth Bertalan vezényelte, akiknek ezúton is köszönöm a közreműködésüket!” – mondta Tóth Dávid a regionális akadémia menedzsere. 

Régiós körkép: országszerte mozogtak a fiatalok

 

 

Kammerer Zoltán Regionális Akadémia

A kaposvári Deseda-tavon a Kammerer Akadémia is megtartotta első közös edzését, amely mindjárt két foglalkozást is magába foglalt. Az egész napos eseményen a házigazda Kaposvári Vízügyi Sport Club mellett, a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület, a Pécsi Kajak-Kenu Club, a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület és a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület fiatal tehetségei szelték a vizet.

„Nagyjából 50 gyerek vett részt az első közös edzésünkön. – avatott be a részletekbe Csaba András, a régió menedzsere. - Délelőtt egy közös iramevezést tartottunk, hogy fel tudjuk mérni, melyik sportoló milyen szinten van. Ezáltal képet kaptunk, hogy osszuk be a csoportokat a délutáni edzéshez. Egy rövid átmozgató futás után csapatokra bontva ebédeltek a gyerekek. A délutáni szieszta után, három motorcsónak és hét edző irányítása mellett résztávos edzést tartottunk a gyerekeknek, ahol nagy csaták, versengések, váltott vizezések alakultak ki. Azt gondolom a csoportbeosztás jól sikerült, szépen együtt tudtak mozogni a fiatalok, mindenki megtalálva a számára megfelelő edzőpartnereket.”

Régiós körkép: országszerte mozogtak a fiatalok

 

 

Vajda Attila Regionális Akadémia

Ebben a régióban már a negyedik egynapos összetartást rendezték meg, ezúttal Békésszentandráson. Szombaton az U11 és U12-es korosztály 40 versenyzője, három csoportba bontva délelőtt és délután is vízre szállt. A nap egyik részében iramevezés, míg a másikban – egy kis versenyhelyzetet teremtve a gyerekek között – futás és evezés volt a program. A csoportokat Agócs Ágnes, Oravecz Máté és Pankotai Gábor irányította, de Csőke Zsolt, Kovácsné Kozma Diána, valamint Nyerges Attila mellett, két fiatal edzőjelölt; Nagy Sándor és Bori Bettina is kivették a részüket a sikeres szervezésből. 

Régiós körkép: országszerte mozogtak a fiatalok

 

 

Kökény Roland Regionális Akadémia

Az északi országrész régiójában, Miskolcon rendezték az akadémia második közös edzését. A vasárnapi tréningen itt is főleg a legfiatalabb korosztályok eveztek a Csorba-tavon. Az eligazítás után több csoportban szálltak vízre a fiatalok, akiket Rajnai Sándor, Fülöp János, Dr. Juhász Péter, Földesi Kristóf, Jancsár László, Tóth Krisztián és az edzés főszervezője, Révész Zoltán kísérte a motorcsónakokkal.

„Igyekeztünk egy játékos feladatba burkolt, ugyanakkor kemény edzést kitalálni. – mondta Révész Zoltán. - A mai feladatban volt koordináció, irány-, és iramváltás, amihez koncentrációra, és helyzetfelismerésre is szükség volt. Nagyszerűen megoldották a feladatot a gyerekek, sikerült jó csapatokat kialakítanunk.”

A régió menedzsere Bardóczi Krisztián is személyesen tekintette meg az edzést. Kiemelte, az ilyen találkozók nem csak a gyerekek számára lehetnek fontosak.

„Ez egy közös fóruma is az edzőknek, ahol beszélgethetnek, tapasztalatokat cserélhetnek. Már a következő akadémiai alkalmat, a két hét múlva esedékes, kölyök korcsoport vízi felmérőjét tervezgettük, amelyet idén Tiszafüreden rendezünk majd meg. ” – tette hozzá Bardóczi Krisztián.

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók