Régi páros, tiszta lappal

Néhány hete elkezdte a páros edzéseket Balla Virág és Takács Kincső. Az olimpiai ötödik helyezett kenuegység mindkét tagja edzőt, sőt előbbi klubot is váltott. Április közepe óta heti egyszer térdelnek össze, érzéseik szerint jól megy a hajó. Ez hamarosan versenyszituációban is kiderülhet, ugyanis az egység a közelgő racicei világkupán kezdi a szezont.

A Tokióban elért ötödik helyük után a páros mindkét tagja edzőt váltott. Amíg Takács Kincső ebben szezonban már Németh Gergő irányításával készül, addig Balla Virág edzéseit Varga Dávid vezeti. Az év első hónapjaiban külön készültek – Virág Thaiföldön edzőtáborozott – először április közepén térdeltek össze.

„Egy kicsit tartottam az első alkalomtól, mert most már mindkettőnknek más edzője van, és nem tudtam, hogy így technikailag mennyire fogunk passzolni. – vélekedett Takács Kincső. – De igazából már az első alkalom nagyon jól sikerült, hamar egymásra tudtunk hangolódni, úgyhogy 

egyelőre mindkettőnknek bevált a váltás.”

Balla Virág nem csak edzőt, de klubot is cserélt, Győrt elhagyva ettől a szezontól már a Ferencváros színeiben versenyez. A lányok heti egyszer edzenek együtt, és a távolság sem okoz problémát.

Régi páros, tiszta lappal

„Egyszer Kincső jön Pestre, egyszer pedig én Győrbe. – mondta Balla Virág. – Az edzőink közösen vezetik az edzéseket, jól kiegészítik egymást, és hát több szem amúgy is többet lát. Attól függetlenül, hogy csak heti egyszer találkozunk, maximálisan odatesszük magunkat, hosszú edzéseink vannak, és a felmerülő kérdéseket és problémákat is mindig megbeszéljük. Érzésre szerintem jól működik a páros, de ez valójában csak a versenyeken derül majd ki.”

A héten kivételesen Szolnokon találkoznak, ahol először mennek majd pályát is. Mindketten kíváncsiak arra, hogy az edzéseken bevezetett változtatások milyen eredményhez vezetnek.

„Leginkább a régi dinamikánkat szeretnénk visszaszerezni.

 – avatott be a részletekbe Kincső. – Vannak újítások, főleg a technikai elemekben. Inkább intenzívebb résztávokat eveztünk eddig együtt, most csütörtökön megyünk majd először rendes pályát.”

Régi páros, tiszta lappal

Virágék idén is a párost helyezik előtérbe, de egyesben is szeretnének versenyezni. Izgatottan várják már a szezonrajtot, ami a két hét múlva esedékes racicei Világkupa lesz. 

„Várjuk már a Világkupát, hiszen ott lehetőségünk lesz felmérni, hogy mennyit változott a nemzetközi mezőny az olimpia óta. Ráadásul a mezőnyben rajthoz áll a Nagy Bianka, Bragato Giada-páros is, így egymás ellen is versenyzünk, ami szerintem mindkét egység számára jó lesz a rákövetkező hazai válogató szempontjából. – zárta Balla Virág.

Régi páros, tiszta lappal

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók