Mégse

Pénteken startol a Világkupa

Csütörtök délután megérkezett Racicébe a magyar kajak-kenu válogatott. A gyorsasági szakág idei első nemzetközi versenye péntek reggel veszi kezdetét. Hüttner Csaba előzetesen kijelölt csapata időközben két versenyzővel bővült, de Hajdu Jonatán indulása kérdésessé vált.

Hír

„Fél három körül értünk ki, felvettük az akkreditációt, és a hajókat is felmatricáztuk. – jelentette a felnőtt szövetségi kapitány Racicéből. - Eddig minden rendben van, kicsit a vízszint alacsony, de az időjárás és a körülmények is jók. Ma már mindenki volt vízen is, egyedül, ami aggasztó, hogy Hajdu Jonatánnak vállfájdalmai vannak, ezért csak holnap dől el, hogy tud-e versenyezni.” – tette hozzá Hüttner Csaba.

Pénteken startol a Világkupa

Az előzetesen 19 fős csapat az utolsó pillanatokban még két versenyzővel bővült; Szendy Lilla K-1 1000 méteren, Fodor Nicholas pedig C-1 5000 méteren állhat rajthoz Csehországban.

A Világkupa péntek reggel kilenc órakor a férfi kenu egyesek 200 méteres előfutamaival indul, benne Korisánszky Dáviddal. A nyitónapon csak elő-és középfutamokat rendeznek, a döntőkre szombat délelőtti és vasárnapi programban kerül sor. 

A Világkupáról folyamatosan beszámolunk közösségi felületeinken, emellett a futamokat élőben itt az eredményeket és a versenyműsort pedig itt lehet követni.