Őszi színes kavalkád a Nagy Hideg-hegyen

A HEGY

Megdőlt az indulói rekord az idei Nagy Hideg-hegy futáson. A regisztráltak száma több mint ezer feletti volt, de több olyan induló is akadt, aki a helyszínen csatlakozott a mezőnyhöz. A leggyorsabb a férfiaknál Bucsi Bence, a hölgyeknél Süvegh Zsófia volt.

A kellemetlen hideg idő, az erős szél sem szegte kedvét az idei Nagy Hideg-hegy futás részvevőinek, rengetegen gyülekeztek a Cseresznyefai parkolónál, ahonnan elrajtolt a 7.5 kilométeres hegymenet. Az indulók között volt háromszoros olimpiai bajnokunk, Kammerer Zoltán is, aki beiktatta ezt a futást az őszi felkészülésébe, de ismét láthattuk a „verseny” alapítóját is, Babella Laci bácsit, aki frissen, üdén vágott neki a nagy szintkülönbségnek.

„Nekem ez már vagy a harmincadik Nagy Hideg-hegyem – mesélte Kammerer Zoltán. – Emlékszem kilencvenháromban négyen futottunk, én, Babella Laci bácsi, akkori tanítványa, Tóth Laci, vagyis Vackor és az én egyik gödi csapattársam. Akkor a teljesítményről szólt ez a futás, most sokkal inkább az élményről. Jó látni, hogy ennyi tíz-tizenkét éves gyerek fut és jó megtapasztalni azt is, hogy Nagykanizsáról, Szegedről, Dunaújvárosról gyakorlatilag az ország minden pontjából érkeznek a versenyzők, mert mindenki fontosnak tartja ezt a hagyományt.”

„Nagyon színes volt a paletta, hiszen a hat-hét évesektől az idősekig minden korosztály képviseltette magát. Nagyon sok egyesület indította versenyzőit, és ez a futás szimbolizálja a leginkább a sportág erejét, hiszen ez nem verseny, hanem egy alkalom arra, hogy együtt legyen, mozduljon a sportág, s valóban sokan élnek ezzel a lehetőséggel” – mondta Weisz Róbert, a verseny szervezője.

Az idén a leggyorsabban a rácalmási Bucsi Bence ért fel a csúcsra 34:04 alatt teljesítette a távot, míg a nőknél ismét a szentendrei Süvegh Zsófia futotta a legjobb időt: 39:34-et. Az idők az elmúlt évekhez képest rosszabbak lettek, de mindez azért van, mert rengetegen tolongtak a rajtnál, a riói induló Kopasz Bálint szerint percek teltek el mire el tudott kezdeni futni.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a nevezett egyesület között kisorsolt egy kajakot és egy kenut, előbbit a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület, míg a kenut a Dunaföldvári STE vihette haza.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók