Olimpiai bajnokunk is pályázik az első virtuális világkupa megnyerésére

Tokió olimpiai bajnoka, Tótka Sándor lesz az egyik olyan sportoló, aki részt vesz a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) első alkalommal meghirdetett virtuális világkupa versenyén.

Az UTE kiválósága nem rég egy videóüzenetben kihívta a világ minden táján élő kajakosát és kenusát a 2000 méteres online versenyre, amely december 17-én lesz. A sportolók a csúcstechnológiának köszönhetően mérhetik össze tudásukat, akár garázsban, edzőteremben, vagy bárhol máshol teljesítve a távot.

„A virtuális világkupa egy izgalmas, új formátum, alig várom, hogy a világ minden tájáról részt vegyenek rajta. – nyilatkozta az ICF honlapján Tótka Sándor. – A 2000 méter nem a legideálisabb táv számomra, így jó esélye lesz arra mindenkinek, hogy komoly feladat elé állítson. Persze azt is tudom, hogy mivel én vagyok az olimpiai bajnok, engem akarnak majd legyőzni.”

A virtuális világkupán a nőknél és a férfiaknál is három kategóriában – junior, senior, 40 év felettiek – lehet nevezni, illetve para futam is lesz. A táv teljesítésének limitideje 15 perc.

Olimpiai bajnokunk is pályázik az első virtuális világkupa megnyerésére

Az ICF a világ egyik vezető ergo gyártójával, a KayakPro-val együttműködve biztosítja, hogy a verseny a lehető legjobb sportolói élményt nyújtsa. A nevezéshez szükséges egy KayakPro ergométer, illetve fontos, hogy kamerával rögzítsék a teljesítést, mivel bekerülhetnek ezzel az ICF élő közvetítésébe.

Nevezni december 7-ig lehet, melynek díja öt euró. Az esemény előtt december 15-én egy próbaversenyt is tartanak az érdeklődőknek. 

A virtuális világkupával kapcsolatos további információk a bulletinben, illetve az esemény honlapján érhetők el.

Forrás: canoeicf.com

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók