Noé Bálint készülhet a Világjátékokra

A Honvéd kajakosa második, míg Boros Adrián harmadik lett a maraton magyar bajnokság péntek délelőtti 21 kilométeres futamában, így Noé Bálint utazhat majd a Világjátékokra. A magyar bajnok egyébként Varga Ádám lett ebben számban, de női kajakban és kenuban is jó versenyek zajlottak a pénteki nyitónapon Győrben.

Egymás mellől rajtolt el a férfi K-1 két főszereplője, Noé Bálint és Boros Adrián. Előbbinek az elején akadtak gondjai, de az első fordulóhoz már Varga Ádámmal karöltve az élen érkeztek meg. Az első futószakaszt követően máris lerázták a többieket, Boros Adrián sem tudta velük tartani a lépést. A két edzőtárs az utolsó futószakaszig együtt haladt, a véghajrára viszont Vargában maradt több erő, így a bajnoki cím az övé, a Világjátékokon való indulási jog pedig Noé Bálinté lett, aki megelőzte a harmadik helyen célba érő Boros Adriánt.

Noé Bálint készülhet a Világjátékokra

„Az elején azt hittem, hogy mivel most csak 21 kilométer a táv, könnyebb is lesz, de a nagyobb iram miatt ez is fájt a végére. – mondta a futam után Noé Bálint. – A rajtnál voltak gondjaim, gyakorlatilag az egész mezőnyt meg kellett kerülnöm, de az első fordulóhoz már együtt érkeztünk Ádival. Egy nappal korábban érkeztem a helyszínre, gyakoroltam a futószakaszokat is, viszont az egyik beszállásnál beütöttem a lábam, így úgy voltam vele, hogy most a vízen próbálok minél erősebben menni és a futást úgymond kicsit lazábbra venni, ha lehetőségem van rá. Bár a versenyben csak második lettem, szerintem nincs okom szégyenkezni, Ádi klasszis teljesítményt tett le az asztalra.” 

Noé Bálint készülhet a Világjátékokra

A világ-és Európa-bajnok kajakos hozzátette, korábban nem feltétlenül gondolt a Világjátékokra, most viszont megkönnyebbült, hogy Kiszli Vandával egyetemben ő is utazhat majd Alabamába.

„A kaposvári verseny előtt még úgy voltunk vele, hogy készülünk, aztán majd meglátjuk mi lesz. 

Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült, nagy kő esett le a szívemről.”

A maraton magyar bajnokság – amely a júliusi silkeborgi Eb-re is válogat – további pénteki futamai során, női kajak egyesben a hazai környezetben versenyző Czéllai-Vörös Zsófia legyőzte Kiszli Vandát és megszerezte ötödik aranyérmét egyesben. A két klasszis mögött Csépe Panna lett a harmadik. 

Noé Bálint készülhet a Világjátékokra

Férfi kenuban nem született meglepetés, a kilencszeres világbajnok Kövér Márton simán győzött, a dobogóra mellé még Horváth Márton és Zsida Máté állhatott fel. A nőknél Kulcsár Dorina a végén lehajrázta Bonyai Reginát, a bronzérem itt Kálmán Brenda nyakába került. 

Noé Bálint készülhet a Világjátékokra

A győri maraton magyar bajnokság vasárnapig tart, a gyermek korosztály versenyeitől egészen a felnőttekig. A versenyműsor és a részletes eredmények itt tekinthetők meg.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók