Nem okozott gondot az átállás Csizmadia Kolosnak

A héten már a takamacui edzőtáborban készül az olimpiai csapat. Ebben az időszakban már a finomhangoláson és a formába hozáson van a hangsúly. Így van ezzel Csizmadia Kolos is, akinek Japánban maga Hüttner Csaba szövetségi kapitány vezeti az edzéseit. A fiatal sprinter gyorsan akklimatizálódott, Kopasz Bálint a szobatársa, az ebédnél viszont még vele sem ülhet egy asztalhoz.

„A reptéri várakozásokkal együtt nagyjából 30 óra volt az út, így érthetően fáradtan érkeztünk Takamacuba, este senkit sem kellett altatni. Ami engem illet, én egész jól viselem a helyzetet, gyorsan sikerült átállnom, szerdán már az edzések is jól mentek, hamarosan pályákat is megyek.” – mondta Csizmadia Kolos.

A takamacui szálláshelyükön Kopasz Bálint a szobatársa, akivel remek a kapcsolata, igaz azért vannak nehézségeik.

„Nagyon kicsik ezek a szobák, küzdünk a hellyel rendesen, szinte már a plafonon is ruha van. A kaja minőségére nem lehet panaszunk, a mennyiséggel viszont voltak gondok az első napokban. Volt, hogy az utolsók között érkeztem étkezőbe és mindössze egy golflabda nagyságú szelet hús maradt. Tegnap azonban már sokat javult a helyzet, és én is megtanultam, hogy elsőként kell megérkeznem.”

Nem okozott gondot az átállás Csizmadia Kolosnak

Kolos hozzátette, a csapaton belül remek a hangulat, sőt kedd este egy kisebb ünnepséget is rendeztek, Tótka Sándor 27 éves lett, valamint Somogyi Béla edzőnek, és Klenyán Tamás gyúrónak is a héten van a születésnapja.

Nem okozott gondot az átállás Csizmadia Kolosnak

„Vacsora után helyiekkel együtt felköszöntöttük őket, kaptak mindhárman egy bohócsapkát és közösen egy tortát. Persze nem volt nagy buli, utána hamar mentünk is a szobánkba, hiszen

 mindenki tudja, miért vagyunk itt.”

A csapat programját előre megtervezték percről percre, és a járványügyi protokoll is nagyon szigorú. Minden reggel PCR-teszteléssel indítják a napot, az étkezőben pedig asztalonként egy plexivel elválasztva, egymásnak háttal ülhetnek a versenyzők. 

„Csak a szálloda és az edzés helyszíne között mozgunk, semmi másra nincs lehetőség. A pályára busszal nagyjából 40 perc alatt érünk ki. Napi kétszer edzek, itt minden feltétel adott, a konditerem jól felszerelt, a pálya ki van bójázva, a víz pedig kellemes és puha, hasonló, mint Szolnokon. Sajnos az edzőm, Pál Zoltán nem lehet itt, így Hüttner Csaba vezeti az edzéseimet, akivel kiváló a kapcsolatom, hiszen kisgyerekkorom óta ismer. Csak időjárás okoz kisebb kihívást, mert bár csak 30 fok van, nagyon magas a páratartalom, Dél-Afrikában sem tapasztaltam hasonlót.”

Nem okozott gondot az átállás Csizmadia Kolosnak

Kolos élete első olimpiáján mindjárt két számban, K-1 200 és K-4 500 méteren is bizonyíthat.

„Minden nap eszembe jut a verseny, nagyon várom már, hogy elkezdődjenek a futamok. Remek formában érzem magam egyesben és a négyes is egyre jobbnak tűnik.

 Mindent megteszek, hogy a lehető legjobb eredménnyel mehessek haza.” 

- zárta gondolatait versenyzőnk.

Nem okozott gondot az átállás Csizmadia Kolosnak

Csizmadia Kolos olimpiai programja, magyar idő szerint:

K-1 200 méter:

Augusztus 4.

2:30 Előfutam

5:08 Reményfutam?

 

Augusztus 5.

2:30 Középfutam ?

4:42 Döntő ?

 

K-4 500 méter:.

Augusztus 6.

3:44 Előfutam

5:12 Reményfutam ?

 

Augusztus 7.

3:21 Középfutam ?

5:37 Döntő ?

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók