Megvan az ifi, U23 Európa-bajnokságra utazó keret

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Versenysport Bizottsága elfogadta, az Elnökség pedig jóváhagyta a gyorsasági ifjúsági, U23, illetve a felnőtt és utánpótlás maraton Európa-bajnokságra, valamint az ifjúsági, U23 szlalom világbajnokságra készülő magyar keret névsorát is.

A gyorsasági ifjúsági, U23 Európa-bajnokságot június 23-26. között rendezik Belgrádban. Az elmúlt hétvégi szolnoki ifjúsági válogató Makrai Csaba kajak, és Foltán László kenu utánpótlás szövetségi kapitány szerint is magas színvonalú csatákat hozott, majd hétfőn - az U23-as versenyzők névsorával kiegészülve - az Elnökség jóváhagyta a Versenysport Bizottság által is elfogadott utazó keretet.

Belgrádban kilenc kenus fog rajthoz állni a hét második felében. Az ifiknél Kiss Ágnes mindkét olimpiai számban, C-1 200 méteren és C-2 500 méteren Molnár Csepkével versenyez. A fiúknál ezer egyesben Molnár Csanád, párosban a Lugosi Gergely Uhrin Dávid-duó indul ötszáz és ezer méteren is. U23-ban Rumi Gergő az egyes kétszáz mellett, párosban Molnár Csanáddal áll majd rajthoz.

Megvan az ifi, U23 Európa-bajnokságra utazó keret

Kajakban az ifiknél a válogatón négy számban is aranyérmes Kiskó Réka mellett Keller Gergő is három számban lesz érdekelt az Eb-n. U23 női ötszáz egyesben Dráviczki Dóra indul. A férfiaknál K-1 1000 méteren Kövesdi Patrik, K-2 500 méteren pedig az Opavszky Márk, Fodor Bence-egység bizonyíthat. A teljes Eb-keret névsora a cikk alján tekinthető meg.

 

Megvan az ifi, U23 Európa-bajnokságra utazó keret

Az Elnökség jóváhagyta az utánpótlás és felnőtt maraton Európa-bajnokság magyar kereteit is. A kontinensviadalt július 28-31. között rendezik a dániai Silkeborgban. A válogatóverseny a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokság volt, az Eb-n „A” és „B” egység is indítására is van lehetőség. A felnőtteknél a 15 fős keretből Czéllai-Vörös Zsófia, Boros Adrián és Máthé Krisztián is három számban áll majd rajthoz, míg Kiszli Vanda egyesben rövidkörön és a klasszikus számban is elindul. Női párosban Czéllai-Vörös Zsófia társaként a 20-szoros világbajnok Csay Renáta is vállalta a szereplést. Kenuban a kilencszeres világbajnok Kövér Márton klasszikus egyesben, illetve párosban Horváth Mártonnal térdel hajóba.

Megvan az ifi, U23 Európa-bajnokságra utazó keret

Az is biztossá vált, hogy a július 5-10. között rendezendő ivreai ifjúsági, U23 szlalom világbajnokságon Rácz Koppány képviseli majd Magyarországot.

Megvan az ifi, U23 Európa-bajnokságra utazó keret

Az Elnökség hétfőn döntött még az MKKSZ szervezeti és működési szabályzatának módosításáról, az edzői és a para szakág versenyzői Gerevich ösztöndíjak 2022. II. félévi felosztásáról, és a doppingellenes szabályzat módosításáról is.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók