Mégse

Megnyertük a vb-pontversenyt

Magyarország nyerte a vasárnap véget ért ICF felnőtt gyorsasági és parakenu világbajnokság összesített pontversenyét. A csapat kedden érkezett haza Halifaxből, de jövő héten máris jön a következő megmérettetés, a müncheni multisport Európa-bajnokság.

Hír

Az olimpiai számokat tekintve két arany- és egy bronzérem volt a magyar csapat mérlege a kanadai Halifaxben, melyen Hüttner Csaba szövetségi kapitány fantasztikus és csalódást keltő szereplést is látott az egységeitől.

Kopasz Bálint mindkét diadalban főszerepet vállalt, előbb szombaton K-1 1000 méteren nyert, majd egy nappal később Nádas Bencével a régi-új ötkarikás számban, K-2 500 méteren diadalmaskodott. A Bragato Giada, Nagy Bianka kenupáros tudott még dobogóra állni C-2 500 méteren, amelyen harmadik lett.

Megnyertük a vb-pontversenyt

"Azt már a rajt előtt hangsúlyoztuk, hogy a hat tavalyi olimpiai bajnokunk közül öt nincs itt, viszont az az egy, aki itt volt, Kopasz Bálint, nyert két aranyat - nyilatkozott a közmédiának a kapitány. - A teljesítménye minden szempontból fantasztikus, 

Bálint a legerősebb mezőnyben nyert most két aranyat, ez nagyon ritka. 

Ráadásul bebizonyította, hogy csapathajóban is nagyon lehet rá számítani."

Hüttner szerint az olimpiai bajnok Kopasz Bálint klasszis kategória: ezer egyesben a legrosszabb pályáról sikerült nyernie, csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni. Párosban pedig Nádas Bencével megmutatták, hogyan lehet okosan, taktikusan versenyezni, és bizonyították, hogy Magyarországnak van egy kiváló kettőse is.

Megnyertük a vb-pontversenyt

A fiatalokkal kapcsolatban a szakember úgy fogalmazott, a felnőtt mezőny "más kávéház", de a versenyzők értékes pontszerző helyeket szereztek, és ezt is remélték tőlük.

Hüttner Csaba előzetesen azt mondta, tíz éremmel elégedett lenne, ezt a 11 dobogós hellyel kicsit túl is teljesítette a csapat.

"Ezzel együtt nem vagyok teljesen elégedett, voltak számok, amelyek csalódást okoztak, amelyeken sokat kell dolgozni a jövőben, gondolok itt elsősorban a férfi kajaknégyesre. Adolf Balázsnak férfi C-1 1000 méteren sokat kell dolgoznia azon, hogy szembeszélben is meg tudja állni a helyét" - fogalmazott a szövetségi kapitány.

Megnyertük a vb-pontversenyt

A leghosszabb távon három számban is címvédőként várták a rajtot a magyarok, közülük azonban csak Kőhalmi Emesének sikerült megismételnie tavalyi sikerét, több érem pedig nem jutott a csapatnak.

Hüttner Csaba elárulta: csak a kiutazás előtti napon, a nemzetközi szövetség utolsó hírleveléből derült ki, hogy - a maratoni szakághoz hasonlóan - ezúttal futószakaszok is lesznek 5000 méteren.

"Ez drámai volt, hiszen nem erre készültek a versenyzőink, 

a válogató sem ilyen volt. Ha ezt tudjuk, valószínűleg más sportolók indultak volna, a válogató is más lett volna. Látványos ez a fajta lebonyolítás, nincs is ezzel baj, de erről jó lett volna tudni már az idény elején" - jelentette ki a szakember.

Megnyertük a vb-pontversenyt

Magyarország 11 éremmel, négy arannyal, egy ezüsttel és hat bronzzal az épek éremtáblázatának második helyén végzett. Para szakágban egy arany- és egy bronzérem volt a termés, az összesített pontversenyt így – amely a lenti csatolt dokumentumban megtalálható – hazánk végzett az első helyen.

Megnyertük a vb-pontversenyt

A paracsapat hétfőn, az épek kedden érkeztek haza. A héten itthon folytatják az edzéseket, hiszen jövő hét végén a müncheni multisport Európa-bajnokság keretein belül kerül sor a sportág idei kontinensviadalára.

Megnyertük a vb-pontversenyt

/forrás: MTI/