Nem álltak meg éremhalmozóink

A maty-éri Olimpiai Reménységek Versenyén az utolsó nap a 200 méteres versenyszámokról szól. A délelőtti elő-és középfutamokból minden magyar bejutott a délutáni döntőkbe. Női kajakban Máró Anna a negyedik, Kurucz Levente és Kiskó Réka a harmadik elsőségét szerezheti meg a szegedi viadalon.

A délelőtti előfutamokat enyhe szembeszélben, a 18 évesek kezdték. Férfi K-1-ben Keresztes Kristóf közvetlenül a selejtezőből, míg Orosz Ákos a középfutamból jutott be a fináléba. A nőknél délután izgalmas csata várható majd Zupkó Vanda és Szellák Szabina között. Az 500 méteres párost megnyerő két lány között 200-on délelőtt mindössze 7 század volt a különbség, Szellák Szabina javára.

Máró a negyedik, Kurucz és Kiskó a harmadik aranyáért hajt

Ezután jöhettek a fiatalabbak. Női kenu U15-ben is jó esélyekkel várhatjuk a délutánt. Kiszely Petra és a Kiss Ágnes Anna is megnyerte saját előfutamát. U17-ben Seres Fanni Barbara 53.09-es legjobb idővel döntős, de jól teljesített Gönczöl Laura is, így ebben a számban is két magyarnak szoríthatunk majd délután.

Máró a negyedik, Kurucz és Kiskó a harmadik aranyáért hajt

Férfi K-1 U15-ben Dobronoky Zalán az előfutamból, Tamás Gergő pedig a középfutamból kvalifikálta magát a döntőbe. U16-ban Holczer Ákos és Hidvégi Hunor Tamás is finalista. U17-ben jó úton halad a triplázás felé Kurucz Levente, aki az 1000 és 500 méteren szerzett aranyérme után, 200-on is megcélozhatja a dobogó tetejét. Kövesdi Patrik ugyanebben a korosztályban a középfutamból jutott be a legjobb kilenc közé.

Máró a negyedik, Kurucz és Kiskó a harmadik aranyáért hajt

A lányoknál U15-ben a Szulovszky-lányok is remekeltek délelőtt, Csenge saját előfutamában második, míg Petra első lett. Hasonlóan jó teljesítményt nyújtott egy korosztállyal feljebb Jenei Panna és a korábban az 1000, valamint 500 méter is megnyerő Kiskó Réka is. A 17 éveseknél Máró Anna délután már a negyedik aranyát célozhatja meg, miután könnyed délelőtti pályát evezett. Vele együtt Decsi Dorinának is szurkolhatunk majd ebben a korosztályban.

A délutáni döntőket 13 órától rendezik.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók