Lelkesek és tehetségesek

Szombaton nagy sikerrel rendezte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a hagyományos Héraklész fizikai felmérő bajnokságot. Három helyszínen, Győrben, Tiszaújvárosban és Pakson több mint 1500 gyerek vetélkedett egymással.

Sikersportág a kajak-kenu. Ez minden esztendőben lemérhető az aranyak, ezüstök, bronzok számában, tavaly például minden világversenyen az éremtáblázat élén zártak csapataink, több mint 180 érmet szerzett a sportág.

Hogy sikersportág a kajak-kenu az megmutatkozott szombaton is, az idei Héraklész fizikai felmérő bajnokságon, amelyen három helyszínen, Győrben, Tiszaújvárosban és Pakson több mint 1500 gyerek gyűlt össze, akik – ahogyan a vízen teszik – a szárazföldön is lelkesen végezték a feladatokat. A programban a szokásoknak megfelelően futás, lábemelés, fekvenyomás és húzódzkodás szerepelt, és bizony születtek olyan eredmények, amelyek alapján biztosak lehetünk abban: hosszú távon garantált lesz, fenntarható a kajak-kenu sport eredményessége.

„Lenyűgöző volt a fiatalok lelkesedése, és jó érzés látni, hogy egyre több gyerek van jelen a sportágban. Volt olyan korcsoport például, amelyben több mint nyolcvanan neveztek, kiugró eredmények is születtek, és megnyugtatással töltött el, hogy a mezőny több mint fele alkatában már olyan, amely azt mutatja, újabb sikerekre készülődhet sportágunk” – mondta a Győrben jelenlévő Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző.

Csabai Edvin szakmai igazgató és Weisz Róbert, szövetségi vezetőedző a tiszaújvárosi helyszínen járt, ahol többek között szemtanúi lehettek Béke Kornél kiváló Cooper-futásának, a 17 esztendős kajakos a felnőtt mezőnyben is éleredményt jelentő 3633 méteres futással rukkolt ki.

„Nagyon jó hangulatú verseny volt ez, a gyerekek küzdeniakarása mellett kiemelném a profi lebonyolítást, hiszen tökéletes helyszíneket biztosítottak ehhez a felmérő versenyhez” – mondta Csabai Edvin.

Storcz Botond felnőtt vezetőedző, Kovács Tamás szakmai koordinátor és Schmidt Gábor főtitkár társaságában Pakson járt, ahol szintén nagy létszámban voltak jelen a fiatalok, akikhez az Atomerőmű SE elnöke, az olimpiai bajnok cselgáncsozó, Kovács Antal mellett sportágunk világbajnoka, az Atomerőmű színeiben versenyző Boros Gergely is kilátogatott.

„Megnyugtatónak tartom, hogy egyre szélesebb az utánpótlás bázisa a sportágnak. A gyerekek nagy lelkesedéssel dolgoztak, és megmutatkozott, hogy továbbra is jó alapokon fekszik a kajak-kenu sport” – tette hozzá Storcz Botond felnőtt vezetőedző.

Győr 2015 Fiú Kajak
Győr 2015 Fiú Kenu
Győr 2015 Lány
Győr 2015 összesített
Paks 2015 Fiú Kajak
Paks 2015 Fiú Kenu
Paks 2015 Lány
Paks 2015 összesített
Tiszaújváros 2015 Fiú Kajak
Tiszaújváros 2015 Fiú Kenu
Tiszaújváros 2015 Lány
Tiszaújváros 2015 összesített

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók