Közös edzés, szigorú szabályokkal

A járványhelyzetre való tekintettel a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) csak kis csoportokban, a járványügyi szabályokat betartva, szigorúan a szabad levegőn engedélyezi a közös edzéseket. Ennek megfelelően a Vajda Attila Regionális Akadémia szombaton egynapos közös edzést tartott az U13-as és az U14-es korosztály számára Gyomaendrődön. Bár a pandémia kizárja a hosszabb edzőtáborok lebonyolítását, így is nagyon hasznos napot zártak a Körös-parton.

„Általában ilyenkor egy egyhetes közös edzőtábort szoktunk szervezni, de a koronavírus járvány miatt ez most nem lehetséges. – mondta Sík Márton, a Vajda Attila Regionális Akadémia menedzsere. – Az akadémia elindulásával viszont szerettük volna a régió tehetségeit és az edzőiket is kicsit összehozni egymással, ezért a kölyöktábor helyett egy egynapos edzéssorozatot indítottuk, ahol a szabályokat betartva, csak és kizárólag szabad levegőn, és 10-12 fős csoportokban közösen edzhetnek a versenyzők.”

Szombaton a KSI Gyomaendrőd vízitelepén 45 gyereknek, három kisebb csoportban tartottak két edzést Agócs Ágnes, Nyerges Attila, Pankotai Gábor és Csőke Zsolt edzők vezetésével. Sík Márton elégedett volt a lebonyolítással, véleménye szerint egész nap remek csapatmunka zajlott.

Közös edzés, szigorú szabályokkal

„A legfontosabb, hogy közösen dolgozhattak. Szerintem két nagyon jó edzést tartottak az edzők, amelyeken a kilométergyűjtésen volt a hangsúly. Edzettségi állapottól függően voltak akik résztávos, és voltak akik iramos terhelést kaptak. Mindenki jól dolgozott, nagyon hasznos napot zártunk.”

A régió menedzsere hozzátette, a most indított edzéssorozat összesen öt állomásból áll. A következő hetekben Szarvason, Szegeden, Békésszentandráson és Békésen is szerveznek ugyanilyen egynapos összetartásokat a kölyök korosztályoknak.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók