Közel 170-en rajtoltak a nyílt kategóriában

Profi deszkások, rutinos Balaton-átevezők, és lelkes amatőrök is leevezték a felfújható deszkás nyílt futam 7 kilométeres távját Balatonfüred és Tihany között. Kövér Márton ezüst-, Horváth Noémi pedig bronzérmet szerzett.

Gyönyörű, közel 30 fokos időben, szikrázó napsütésben indul el a mezőny, a rengeteg deszkás a vizen káprázatos látványt nyújtott. 

 

Közel 170-en rajtoltak a nyílt kategóriában

 

A férfi futamban az orosz Andrej Kraitor szinte azonnal az élre állt, már az első bójától vezette a mezőnyt, így 46:49.38-as idővel aranyérmet szerzett. 

"Ez a felfújható kategória, de egy kemény verseny volt. - mondta az orosz győztes. - Nagyon jó versenyzők jöttek mögöttem a TOP5-ben, komoly kihívás volt őket megverni. 

Imádom Magyarországot és a kajak-kenut, ami egy nemzeti sport itt.

A szervezés szuper és boldog vagyok, hogy történelmet írhattam a Balatonnál.

Közel 170-en rajtoltak a nyílt kategóriában

Az orosz mögött két másodperc lemaradással érkezett Kövér Márton, aki a két éve elért negyedik helyén ezzel két helyezést javított.

Közel 170-en rajtoltak a nyílt kategóriában

“Izgalmas verseny volt. - mondta a sokszoros világbajnok kenus. - Az első bójától már a második voltam, és üldöztem az orosz versenyzőt. Egy baj volt, hogy 

vittem magammal a vonatot, 

jöttek még négyen velem, így védenem kellett a pozíciómat visszafelé. A víz sima volt, tökéletesek voltak a körülmények.”

Közel 170-en rajtoltak a nyílt kategóriában

A női mezőny ennél sokkal jobban szétszakadt, a francia győztes Olivia Piana 51:25.10-es idővel lett a kategória világbajnoka Balatonfüreden, mögötte 70 másodperc lemaradásban érkezett a kanadai Emilie Fournel, a két évvel ezelőtti vébé-győztes Horváth Noémi pedig 53:08.76-os idővel lett harmadik.

Közel 170-en rajtoltak a nyílt kategóriában

„Nagyszerű érzés nyerni. - mondta Olivia Piana. - Szeretem ezt a sportot és évről-évre egyre jobban megy. Próbálok mindig ugyanolyan keményen edzeni, ez pedig egy fenomenális verseny volt. A hangulat egyszerűen szuper! A tó gyönyörű, 

mindenki mosolyog a vízen, de közben keményen versenyzünk

és a part is szép!”

Közel 170-en rajtoltak a nyílt kategóriában

„Iszonyatosan jó volt megint itt versenyezni. - tette hozzá Horváth Noémi. - Kemények voltak az ellenfelek és nagyon meleg is volt, de örülök, hogy érmes helyen tudtam célba érni. 

Címvédőként éreztem egy kis nyomást magamon,

igyekeztem ugyanolyan komolyan venni, mint a többi számot, odatettem magam.”

Közel 170-en rajtoltak a nyílt kategóriában

A júliusi Balaton-átevezésen az öt legeredményesebb férfi és női versenyző szabadkártyát kapott a felfújható deszkás futamra. A hölgyek közül mindenki eljött Balatonfüredre, és elégedetten beszélt az eseményről. 

"Imádom, 

olyan ez a világbajnokság, mint egy SUP-fesztivál

- mondta Szánti Dominika. - Régóta van Magyaroszágon SUP, több mint 10 éve, de most először gyűlt össze a teljes hazai SUP-közösség. Egyre többen ismerjük egymást, egyre több verseny van, egyre többször tudunk egymással találkozni.”

Közel 170-en rajtoltak a nyílt kategóriában

"Itthon vagyok, ez az én vizem - mondta Suba-Bokodi Éva, aki a előkelő 13. helyen végzett. - Itt lakom a közelben, 

nagyon szeretem a Balatont, ez vitt előre.”

A világbajnokság nagykövete, Mádai Vivien szerint Balatonfüreden látszik igazán, hogy az emberekbe a járvány után visszatért az életkedv.

“Egészen elképesztő ahogy ez az egész ki van alakítva, az emberek jól érzik magukat a parton, 

látszik, hogy visszatért az életkedv,

itt állnak a parton, és drukkolnak ismeretleneknek is, fantasztikus látni ezt.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók