Kopasz célja: még tökéletesebb étrend, 80 kiló és két szám Tokióban

Kopasz Bálint jövőre 80 kilósan szeretne odaállni a versenyekre, a felkészülésén pedig sokat nem fog változtatni, a pihenésre azonban nagyon oda fog figyelni, hogy elkerülje a sérüléseket.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség évvégi gáláján Kopasz Bálintot választották az Év legjobb felnőtt férfi kajakosának, ez nem csoda, hiszen ahol elindult a király számban, K-1 1000 méteren, ott nyert is 2019-ben, többek között a szegedi világbajnokságon is, de az Európa Játékokon 5000 egyesben is megverte a portugál Fernando Pimentát.

A világbajnokság után nyolc nap volt a teljes pihenő, majd megkezdte a felkészülést a tokiói előolimpiára Kopasz Bálint. „Az nagyon jól sikerült, annak nagyon örültem, mert ez biztató az olimpiára nézve – kezdte a még mindig csak 22 éves kajakos. – Amint befejeződött szeptember 15-én a verseny, utána pihentem egy hónapot, és jött az alapozó felkészülés. Hosszúkat eveztem az algyői Tiszán, Győrben is edzőtáboroztam egy hetet, nemrég pedig elkezdtem a téli felkészülést, érzem is, hogy jött fel egy kis izomtömeg. Február 22-én pedig megyünk ki melegvízi edzőtáborba Dél-Afrikába.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Today I visited the Krimml Waterfalls.

Bálint Kopasz (@balintkopasz) által megosztott bejegyzés,

Kopasz Bálint folytatja az eddig jól felépített munkát: ugyanazt az edzéstervet és étkezést próbálja továbbvinni, esetleg fejleszteni. „Továbbra is foglalkozik velem dietetikusom, akivel másfél éve dolgozunk együtt. Reméljük, hogy össze tudunk állítani egy, az eddiginél is jobb étrendet, aminek köszönhetően a teljesítményem is jobb lesz. Szeretnék tovább erősödni, tiszta izomtömeget felszedni,

remélem, hogy már 80 kilóval fogok jövőre odaállni a versenyken.

Ha emellé fenntartom az eddigi jó állóképességemet, akkor abból csak jó sülhet ki.”

A fiatal kajakos az idén egyesben parádézott, de jövőre nem zárja ki a csapathajós szereplést sem, az ugyancsak olimpiai szám, az 1000 páros jöhetne szóba nála. „Ha kijutnék Tokióba, akkor 1000 egyesen kívül is szeretnék versenyezni. Nem tudom, lesz-e a magyarok közül olyan versenyző, aki feljön arra a szintre jövőre, hogy mondjuk 1000 párosban nemzetközi versenyen is jó eredményt érjünk el, itt egy dobogós helyre gondolok. Tudom, hogy gőzerővel edzenek a srácok, és jönnek fel a fiatalok is, szóval jövőre valószínűleg nagyon jó egységek fognak összeülni.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Technogym fitnesstudio?-Schladmindg training camp #österreich?? #training #workout #Technogym #performance

Bálint Kopasz (@balintkopasz) által megosztott bejegyzés,


Kopasz Bálint nagyon fontosnak tartja a megfelelő pihenőidőt, ezért a következő hetekben, hónapokban beleférhet egy-egy hosszabb szünet is a felkészülésébe. „Az ünnepek alatt még lesz időm pihenni, négy napot teljesen kihagyhatok, de ha úgy érzem, egy kis aktív mozgást berakok, például elmegyek konditerembe, mert

nagyon szeretek kondizni.

Nagyon fontos, hogy ne sérüljek meg, ez pedig csak akkor lehet, ha megadom a kellő pihenést az edzések után, szóval előfordulhat, hogy a téli időszakban akár három napokat is pihenek majd.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók