Kopasz Bálint számára is elindult az év

Tavaly ősz óta először versenyzett Kopasz Bálint, és az 1000 méter világbajnoka győzelemmel melegített be Szolnokon 500 méteren, ahogy nyert egyesben Csipes Tamara, Balla Virág és Kiss Balázs is. A leggyorsabb paraversenyző pedig Kiss Péter lett, ő KL-1-es versenyzőként a KL-2-es aranyérmes Rozbora Andrást is megverte.

Csipes Tamara négy szám után is 100 százalékos a magyar bajnokságon, kedden délután ismét Gazsó Alida Dorka előtt nyert K-1 500 méteren, vagyis az olimpiai távon. 

Kopasz Bálint számára is elindult az év

K-2 500 méteren is Csipes Tamara győzött, Medveczky Erikával. Csipes Ferenc női kajakosai elképesztő profizmussal közlekednek a pályán, és döntőről-döntőre a legjobbak között vannak. 

Vaskos meglepetés, hogy K-2-ben a Szellák Szabina, Zupkó Vanda összeállítású ifjúsági korú páros ezüstérmet, Sólyom Dóra Simon Rebekával pedig bronzérmet szerzett.

Edzésnek szánta, hogy elindult K-1 500 méteren is Kopasz Bálint. A világbajnok elsősorban a szerdai K-1 1000 méterre készül, és arra kiválóan hangolt, hiszen úgy nyerte a rövidebb távot, hogy az utolsó 30 méteren szinte letette a lapátot, másodikként Noé Bálint, harmadiknak pedig Birkás Balázs érkezett. 

Kopasz Bálint számára is elindult az év

“Örülök az eredménynek, így főleg, hogy ez volt az első versenyem 2020-ban - mondta Kopasz Bálint. - Jó mezőny jött össze 500 egyesben, bár sokan hiányoztak, de ez érthető, hiszen tegnap nagyon erős volt az 1000 párosok döntője. Ami engem illet, jó formában vagyok, ki tudtam engedni a végén, így maradt erőm a délutáni vegyes párosra és a holnapi 1000 egyesre. Elsősorban természetesen az utóbbira koncentrálok, hiszen a versenyen 

mindenki elindul, aki engem akar megverni.”

Férfi kajak párosban is jól szerepeltek a fiatalok, magyar bajnok lett Balogh Gergely, és Szendy Maximilián, ezüstérmet szerzett Koleszár Mátyás és Erdőssy Csaba, harmadik pedig eredetileg Gecse Márton és Kulifai Tamás lett, de őket a versenybíróság kizárta, mert a hajójukban nem volt légzsák, így a bronzérmet egy ifi páros, Tamási Zsombor, és Fodor Bence szerezte meg. 

C-1 500 méteren két dunaújvárosi versenyző, Kiss Balázs, és Hajdu Jonatán csatázott nagyot a magyar bajnoki címért, az előbbi nyert három tizeddel, a harmadik Korisánszky Dávid lett.

Kopasz Bálint számára is elindult az év

Párosban a tavalyi világbajnokságon C-2 500 méteren világbajnoki ezüstérmes Hajdu Jonatán, Fekete Ádám egység nyert. 

A hölgyeknél kenuban mindenféle csata elmaradt, Balla Virág győzött 500 egyesben négy és fél másodperccel Kisbán Zsófia, és öttel Lakatos Zsanett előtt. Virág hasonló különbséggel nyert Devecseriné Takács Kincsővel is C-2 500 méteren, mögöttük Bragato Giada, és Kisbán Zsófia érkezett, újra jó három-négy hajóval lemaradva.

Kopasz Bálint számára is elindult az év

A délelőtti parakenu futamokban magyar bajnok lett VL2-ben Suba Róbert, VL3-ban Kotormann László, női VL3-ban Molnárné Tóth Júlia, KL3-ban Kiss Erik, női KL1-ben Pulai Erika, KL2-ben Varga Katalin, KL3-ban pedig Molnár Nikoletta.

Az országos bajnokság szerdán délután az 500 páros, és négyes versenyszámokkal, valamint a 200 méteres vegyes váltókkal folytatódik.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók