Kiss Péter európa-bajnoki lendületben

Az újdonsült Európa-bajnok Kiss Péter kiváló idővel nyerte meg a parakajakosok első válogatóját Szolnokon.

A parások legjobban várt versenyszáma a férfiak KL1 volt, amelyben megküzdött egymással a tavalyi vb-ezüstérmes Suba Róbert, a tavalyi vb-negyedik Juhász Tamás és az idei Európa-bajnok Kiss Péter. A 16 éves Kiss végül nagyon magabiztosan utasította maga mögé Subát és Juhászt is, megnyerve így az eső válogatót.

Senkitől sem zavartatva nyert Kiss Péter

„Már annak is örültem, hogy nem néztem be a pályát, és nem borultam be, mint múltkor – kezdte mosolyogva Kiss Péter. – Egy 48 alatti időt szeretettem volna menni, de azt nem gondoltam, hogy 47 alatt érek be a célba. Tavaly ilyenkor 56 másodpercet mentem,

ahhoz képest mintegy tíz másodpercet javítottam.

Nem sokat, de kicsiket még mindig lehet javulnom. A kenuzáson egyelőre nem gondolkozom, esetleg majd jövőre, de nem szeretném, hogy most a kajak rovására menjen.”

A férfiaknál KL2-ben Rozbora András, KL3-ban a fiatal Kiss Erik, a nőknél KL3-ban Fehér Annamária, KL1-ben Deák Sarolta, míg KL2-ben Varga Katalin nyert.

A kenusok versenyében a férfiaknál VL2-ben Juhász Tamás legyőzte Suba Róbertet, VL3-ban pedig Kotormann László nyerte az első válogatót. A nőknél VL3-ban is győzött Varga Katalin, aki így duplázott Szolnokon.

Varga Katalin duplázott

“Kipróbáltam most egy újfajta szivacsot a hajómban, ez vastagabb és puhább, elvileg hatékonyabban kellene vele eveznem, de még nem mozogtam vele olyan otthonosan. Az Európa-bajnokság után most ismét egy kisebb alapozó időszakban vagyunk, de a világbajnokságig van még jó néhány edzés, lesz időm hozzászokni” – mondta Varga Katalin, aki a szegedi vébén a dobogóra vágyik.

A parások második világbajnoki válogatóját július közepén rendezik.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók