Két kvótát szereztünk a Világjátékokra

Nyilvánosságra hozták a jövő évi világjátékokon debütáló maraton kajak kvalifikációs listáját. A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) tájékoztatása szerint 23 ország versenyzői indulhatnak majd az egyesült államokbeli Birminghamben megrendező eseményen.

A maraton kajak 2013-as kolumbiai világjátékokon bemutató számként már szerepelt a programban. A jövő évi birminghami regattán a női és férfi K-1 már hivatalos versenyszámként debütálhat a nem olimpiai számok legrangosabb eseményén. 

A kvótákat a Pitestiben megrendezett maraton világbajnokság eredményei alapján osztotta ki az ICF. Négy kontinens, 23 országa képviselteti majd magát, egyedül Óceánia nem tud sportolókat delegálni világjárvány okozta korlátozások miatt.

Két kvótát szereztünk a Világjátékokra

Férfi és női kajakban is nemzetenként egy versenyzőt lehet indítani, ők azonban a rövidkörös és a klasszikus távon is elindulhatnak. A maraton világbajnokságon Magyarország mindkét nemben megszerezte a kvótát, csakúgy mint Dél-Afrika, Spanyolország, Japán és Dánia. 

Kadler Viktor maraton vezetőedző korábban elmondta, a válogatási elvek alapján jelenleg Kiszli Vanda és Boros Adrián áll a legközelebb a részvételhez, azonban a jövő szezon elején még lesz egy válogató, és egy szétlövés is, ha a két említett versenyző közül valamelyikük nem nyeri meg a válogatót.

Két kvótát szereztünk a Világjátékokra

A Világjátékok maraton kajakversenyeit egyébként a festői Oak Mountain State Parkban rendezik majd, Birminghamtől 30 kilométerre délre. Ez Alabama legnagyobb állami parkja. A rövidtávú versenyek július 11-én, hétfőn, a klasszikus hosszútáv pedig a következő napon, július 12 -én lesz.

A kvótaszerő nemzetek listája:

 

Férfi K-1Női K-1
Dél-AfrikaDél-Afrika
ArgentínaArgentína
JapánJapán
DániaMagyarország
LengyelországPortugália
SpanyolországNagy-Britannia
FranciaországSpanyolország
MagyarországÍrország
NorvégiaSzerbia
Nagy-BritanniaNorvégia
PortugáliaOlaszország
CsehországDánia
SvédországNémetország
NémetországCsehország
Orosz Kajak-Kenu SzövetségOrosz Kajak-Kenu Szövetség
HollandiaLengyelország
OlaszországSvédország
SzlovákiaFranciaország
BelgiumRománia
USAUSA

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók