Jótékonyságból is tekertek

Újra a legendás edző emléke előtt tisztelegve gyűltek össze a Séra Team tagjai, ezúttal azért, hogy körbetekerjék a Balatont. Szombaton reggel 42-en indultak el a siófoki kajakkenu pontról, részvételi díjukkal Miki bácsi hagyatékának kezelésére adakoztak.

A 2021-es szezonban a vírus helyzet miatt elmaradt a Séra Miklós kajak-kenus jégkorong bajnokság, ezért az egykori tanítványok és barátok a szokásos formában idén eddig nem tiszteleghettek szeretett mesterük emléke előtt. A Séra Team tagjai ugyan a zárt helyekről a járvány miatt kiszorultak, de így is megtalálták a módját annak, hogy hogyan tudnak továbbra is csapatként edzeni, és egymást minél jobb eredményre ösztönözni a sportban, ezért a pandémia alatt hétről-hétre csapatban kerékpároztak 50-100 kilométert. 

“Így jött az ötlet, hogy akkor idén tekerjünk egy kört a Balaton körül. 

- mondta ifjabb Foltán László, aki eddig is szervezte a Séra Miklósról elnevezett jégkorong emléktornákat. - Mivel nemcsak a legedzettebbekre gondoltunk, ezért kialakítottunk egy 80 kilométeres rövidített útvonalat is, a »profik« pedig nagyjából hat óra alatt letekerték a 197 kilométeres távot is.”

Jótékonyságból is tekertek

A csapat a siófoki kajakkenu pontról indult, és érintette az MKKSZ tihanyi és keszthelyi létesítményét is, igaz az utóbbit egy triatlon verseny miatt csak képletesen. 

“A keszthelyi kajakkenu pont környékét lezárták, ezért oda nem bicikliztünk be, hanem előtte, a gyenesdiási piacon volt egy frissítőállomásunk, ahol Paksy Tímea, Oláh Tamás és Agócs Mihály várta a csapatot finomságokkal, gyümölcsökkel, üdítőkkel, és palacsintával.”

Jótékonyságból is tekertek

Az eseményen résztvevő tanítványok és tisztelők között ott volt Horváth Gábor olimpiai bajnok, Beé István, a sportág örökös bajnoka, valamint Sík Márton, Boros Gergely, Dr. Farkas Gabriella elnökségi tag, Schmidt Gábor, Weisz Róbert, és az MKKSZ kenus utánpótlás kapitányaként ifj. Foltán László is.

Jótékonyságból is tekertek

“Az indulók a nevezési díjat a Hanzók Örs Alapítvány számlaszámára fizették be, ezzel 

hozzájárulva Miki bácsi hagyatékának gondozásához.

 Az Alapítvány tervezi, hogy a befolyt összegből füzet formájában kiadná Séra Miklós edzésnaplóit szerkesztett formában. A kiadványt az utánpótlásedzők munkájának segítésére szánjuk” - tette hozzá a kenus utánpótlás kapitány.

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók