Jól felkészített párosok ifiben is

A keddi szolnoki tesztversenyen nemcsak felnőtt párosok álltak rajthoz, hanem az ifik is, méghozzá mind a négy szakágban. A lányok három 500 métert, az urak pedig három 1000 méteres futamot teljesítettek 180 perc alatt, így nemcsak az egységeknek gyorsaságát, hanem a versenyzők edzettségét is tesztelhette Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány.

“Örömmel láttam, hogy a legjobb egységek magas szinten teljesítettek mind a három futamban, vagyis nagyon jól felkészített párosokról beszélhetünk  - kezdi értékelését Makrai Csaba. - A két kajakos szakágban elképesztő csaták zajlottak, ez hatalmas motivációt jelenthet a versenyzőknek.”

Női kajakban kétszer mindössze 6 századmásodperc (kb. 4-5 cm) döntött a két legjobb egység között, de a harmadik futamban sem volt több a különbség a célban a két hajó között 0,2 másodpercnél. Az első két 500 métert a tavalyi ifi vébén aranyérmes Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter duó nyerte, viszont a Szellák Szabina, Zupkó Vanda összeállítású egység az utolsó futamban visszavágott, méghozzá a legjobb idővel. A két páros jelenleg egyforma teljesítményre képes.

“Valóban egyformán bombaerős most a két páros - mondta a futam után Zupkó Vanda. Ez azért nagyon jó előjel, mert tervezzük, hogy összeülünk négyesben is" - tette hozzá a szolnoki versenyző, aki tavaly kimaradt az ifi világbajnok női K-4-ből, de idén ezzel a teljesítménnyel helye lehet a legerősebb csapathajóban.

“Mostantól a magyar bajnokságra készülünk, maradt még addig néhány hetünk, próbáljuk javítani az egyes teljesítményünket, a párosunkat Vandával, és elkezdjük gyakorolni a négyest is” - mondta Szellák Szabina.

A keddi tesztversenyen hasonló helyzet alakult ki férfi kajakban, ott az első két futamot a Tamás Zsombor, Fodor Bence összeállítású egység nyerte meg, apró előnnyel a Majoros Mátyás, Nyerges Áron duó előtt, utóbbiak azonban az utolsó futamban visszavágtak.

“A fiú párosok olyan időket mentek, hogy azzal a felnőtt mezőnyben sem játszottak volna alárendelt szerepet. Az újonnan alakult Tamás-Fodor egység kétszer is megverte a tavaly Európa-bajnoki ezüstérmet szerző Majoros, Nyerges duót. Tamás Zsombiék nagyon magas technikai színvonalon eveztek, viszont az utolsó futamban - még ha hajszállal is - de kikaptak.” 

Női és férfi kenuban mindhárom futamot ugyanaz az egység nyerte meg. Míg a lányoknál Gönczöl Laurának és Opavszky Rékának jobban meg kellett izzadnia a győzelmekért, addig a fiúknál a Pálla Balázs, Vass Zoltán egység messze kimagaslott a mezőnyből. 

Jól felkészített párosok ifiben

“Férfi kenus szakágban Balázs és Zoli egyesben is nagyon jó formában van, most párosban is bizonyítottak - folytatta az értékelést Makrai Csaba. - Ez nem jelenti azt automatikusan, hogy ők a nemzetközi mezőnyben is dominálni fognak, bár tavaly tudtak ORV-t nyerni ebben az összeállításban. Női kenuban rutinos és nagyon erős páros a Gönczöl-Opavszky egység, pedig még csak 17 évesek a lányok, rájuk valamennyire fel tudott zárkózni a Seres Fanni, Csorba Zsófia duó.”

A jövő hét keddi következő felnőtt, utánpótlás, és parakenu tesztversenyen az ifik egyesben szállhatnak vízre.  

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók