Jó rajt pénteken

Minden olimpiai számban jól kezdett az idei első felnőtt gyorsasági világkupán a magyar kajak-kenu válogatott, melyekben versenyzőink rajthoz álltak. Ötszáz méteren bíztató a formája a Balla Virág, Takács Kincső-párosnak, és Gazsó Dórkának kajak egyesben, C-1 1000 méteren pedig Adolf Balázsnak.

A pénteken selejtező olimpiai számok közül egyedül férfi K-4 500 méteren maradt le az A-döntőről a fiatal versenyzőkből álló magyar négyes, a többi hajó állva maradt, vagy közvetlenül a döntőbe jutott a csehországi Raciceben zajló első felnőtt Világkupán pénteken. 

A Balogh Gergely, Szendy Márk, Szendi Maximilián, Kós Benedek alkotta hajó az előfutamban negyedik lett, a középfutamban pedig hatodik, így a B-döntőben folytathatják. 

Kiválóan szerepelt ugyanakkor a Balla Virág, Takács Kincső-duó NC-2 500 méteren. Az olimpiai ötödik egység az előfutamot megnyerve egyből a döntőbe jutott pénteken. Ugyanebben a számban a Bragato Giada, Nagy Bianka-egység a középfutamból kvalifikált a döntőbe.

Jó rajt pénteken

 Női C-1 200 méteren Balla Virág és Takács Kincső egyaránt ötödik lett a saját előfutamában, így ezt a számot ők is a középdöntőben folytatják.

Jó rajt pénteken

Jól mutatkozott be a tavaly 5000 méteren világbajnoki címet szerző Adolf Balázs is C-1 1000 méteren. A még mindig csak 22 éves olimpikon kenus harmadik lett az előfutamban, ugyanabban, amelyikben Bodonyi András egy hatodik helyezést szerzett, mindketten a középfutamban szerepelhetnek tovább (ebben a számban egyébként sem lehetett közvetlenül a döntőbe kerülni).

Jó rajt pénteken

A hölgyek között, NK-1 500 méteren viszont lehetett volna egyből döntőzni, de Gazsó Dorka az ötszörös olimpiai bajnok új-zélandi Lisa Carringtonnal került egy előfutamba, és mögötte második lett. De a magyar világbajnoknő a középfutam harmadik hellyel így is kiharcolta a döntőbe jutást. 

Jó rajt pénteken

A nem olimpiai számok közül kettőben is szerepelt Korisánszky Dávid pénteken. C-1 200 méteren futamharmadikként egyből a döntőbe került, 500 egyesben pedig hetedik lett az elő-, majd késő délután a középfutamban is, így ezen a távon csak a B-döntőbe került. Ott lesz viszont a legjobb kilenc között Fejes Dániel, aki egy előfutam negyedik, és a egy középfutam második hellyel hangolt a holnapi A-döntőre.

Jó rajt pénteken

Kiválóan kezdett kajak egyesben Szendy Lilla 1000 méteren, Nádas Bence pedig 500-on. Előbbi futamgyőztesként került a döntőbe, utóbbi pedig az előfutamban első, a középfutamban pedig második lett, vagyis jó előjelekkel várja a finálét. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók