Jó előjelekkel várjuk a pénteken rajtoló ORV-t

Péntektől vasárnapig a csehországi Racice ad otthont az idei Olimpiai Reménységek Versenyének. Az U15-U17-es korosztály legjobbjai számára rendezett viadalon több, mint 70 magyar versenyző vesz részt.

Az Olimpiai Reménységek Versenyét eredetileg a V4 országok számára rendezték, ám az utóbbi években egyre több nemzet is bekapcsolódott. Az eseményt 2020-ban épp Szegeden rendezték, amely a koronavírus járvány miatt az év egyetlen nemzetközi utánpótlásversenye volt. A magyar csapat akkor hazai pályán 42 arany-, 41 ezüst- és 26 bronzéremmel toronymagasan megnyerte az éremtáblázatot. 

A 2004 és 2006 között született versenyzők számára kiírt idei regattát Racice-ben rendezik, ahol 60 versenyszámban, 72 magyar fiatalért szoríthatunk. A csapat tagjai közül akadnak olyanok is, akik részt vettek a nemrégiben véget ért ifjúsági és U23 világbajnokságon, Portugáliában. A versenyzők és a szakmai stáb csütörtökön érkezett meg Csehországba. 

„Minden rendben zajlott az utazás során. Az időjárás kitűnő, rengeteg ország van itt, és nagyon komolyan veszik a versenyt. Nagy csatákra van kilátás az elkövetkező három napban, 

a célunk, hogy a lehető legtöbb éremmel jöjjünk haza."

 – mondta Makrai Csaba kajak utánpótlás szövetségi kapitány.

A péntektől vasárnapig tartó ORV eredményei és futamai az esemény hivatalos oldalán , valamint a  youtube.com/canoeracice oldalon élőben követhetők lesznek. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók