Mégse

Izgalmas válogatóra számít Boros Adrián

Férfi maraton kajakban a Graboplast Győri Vízisport Egyesület versenyzője várja erőnyerőként a kaposvári Világjátékok válogatót. Boros Adrián elmondta, bár korábbi betegsége ősszel kiújult, a szombati versenyen ez már nem fogja hátráltatni. Saját magát tartja a legnagyobb ellenfelének, de kíváncsi, hogy a szintén induló Varga Ádám, Béke Kornél és Noé Bálint mire lesz képes.

Hír

A győriek maratonistája tavaly nyolcadik lett kajak egyesben a romániai világbajnokságon, így Magyarország férfi kajakban is kvótát szerzett az alabamai Világjátékokra. Amennyiben Adrián megnyeri a válogatót, egész biztosan ő utazhat nyáron az Egyesült Államokba. 

„Nyilván izgatottan várom a versenyt, de nem stresszelek miatta. – kezdte Boros Adrián arról, hogy milyen érzések kavarognak benne néhány nappal a verseny előtt. –Fontos állomás lesz, és erre készültem az elmúlt hónapokban, de annyit nem ér az egész, hogy plusz terhet rakjak magamra. Ráadásul majdnem azt mondom, hogy tét nélkül tudok versenyezni, mert ha valaki le is győz, az csak annyit jelent, hogy lesz egy szétlövés.”

Izgalmas válogatóra számít Boros Adrián

Adrián a felkészülés nagy részét itthon végezte, mindössze két hetet edzőtáborozott Horvátországban. Rengeteg kilométert tudott gyűjteni, azonban mégsem volt zökkenőmentes számára az elmúlt időszak, ugyanis még tavaly kiújult korábbi szédülős betegsége.

„Ez a BPPV nevű betegség, ami annyit jelent, hogy a belső fülben lévő kristályok elmozdultak, vagy leszakadtak, így mozognak a folyadéktérben, és ez állandó szédülést okoz. 2018-ban jött ki ez nálam, aztán három évig tünetmentes voltam, aztán a betegség a tavalyi vb előtt kiújult. Mostanra sikerült ismét visszaszorítani, bár azt nem mondanám, hogy az edzésekben egyáltalán nem hátráltat. Ez igazából napról napra képes változni, de az utóbbi időben nem volt probléma, úgyhogy szerintem hétvégén sem fogja befolyásolni a versenyemet.”

Izgalmas válogatóra számít Boros Adrián

Az április 30-i válogató helyszíne a kaposvári Deseda-tó lesz. A versenyműsor szerint Boros Adriánnak 16 kihívója lesz, köztük Aranyosi Gábor, Máthé Krisztián és Solti László, de nem szabad elmenni szó nélkül Matyus Zsolt gyorsasági versenyzői mellett sem, hiszen az ötezer méteren világbajnok Noé Bálint, az olimpikon Béke Kornél és a Tokióban K-1 1000 méteren ezüstérmes Varga Ádám is rajthoz áll majd. Ütős névsor, de Boros Adrián számára egyértelmű, ki lehet a legnagyobb ellenfele.

„Saját magam! 

Ha hozom a formámat, akkor nem gondolom, hogy bárkitől is tartanom kéne.

Persze nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire lesznek képesek a síkvizesek. Bálint és Ádi például évek óta nem versenyzett maratonban, és ez a tapasztalat hiányozhat nekik. Ebben a szakágban a rajttól kezdve rengeteg olyan faktor van, amire nem tudom mennyire vannak felkészülve, de persze mi maratonisták se lehetünk biztosak a dolgunkban.” – mondta a győri kajakos, majd hozzátette, éppen ezért reméli, hogy izgalmas lesz a verseny.

Izgalmas válogatóra számít Boros Adrián

„Nagyon izgalmas csatára számítok. Bárki is nyerjen, akár Varga Ádi, Aranyosi Gábor, Máthé Krisz, vagy én, szeretném, ha jó versenyt látnának a nézők Kaposvárott.” – zárta Boros Adrián.