Ismét várja a futókat a hegy

A Nagy Hideg-hegy futáson tavaly már több mint ezren vettek részt. A mozgalmat a váci kajakosok indították évtizedekkel ezelőtt, azóta már sok válogatott versenyző, maratonisták, és korábbi olimpikonok is állandó résztvevői az eseménynek. Az idei futáson a járványügyi szabályok betartása is előtérbe kerül.

“A Kolonics-futáson bevett gyakorlatot szeretnék folytatni ezen az eseményen is, ahol a rajtpisztoly eldördüléséig maszkban gyülekeztek a résztvevők, amit futás közben zsebre tettek, majd a célba érkezés után rögtön újra felvettek - mondja a főszervező Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) részéről Horváth Noémi. - Az elmúlt évekhez hasonlóan a versenycentrikus futás helyett idén is elsősorban a kajak-kenu sportág, valamint az aktív kikapcsolódást, és 

a sportolást kedvelők közös ünnepét szeretnék megrendezni

 a szokásos helyszínen, vagyis a Börzsönyben, a Királyrét feletti Nagy Hideg-hegyen.”

A futás november 14-én, szombaton 10 órakor a Királyrétről a Nagy Hideg-hegyre felfelé vezető aszfaltos út végén található Cseresznyefai-parkolóból rajtol. Az indulóknak a rajt után a hegyre felvezető széles, kavicsos úton kell haladni egészen a Magas Taxi-rétig, ahonnan a meredek hegyi ösvényen lehet elérni a célt, vagyis a Nagy Hideg-hegyi Turistaházat.

“Az eseményre előzetesen regisztrálni a versenynaptárban mellékelt excel-tábla kitöltésével kell november 9-ig. A járványügyi helyzet miatt idén hatványozottan igaz, hogy szeretnénk előre látni, hányan akarnak eljönni az futásra. Ráadásul a verseny utáni hagyományos sorsoláson csak azok a kajak-kenu egyesületek vehetnek részt, amelyek legalább öt főt delegálnak a Nagy Hideg-hegyre, és elküldik előzetes regisztrációjukat az eseményre” - tette hozzá Horváth Noémi.

Az MKKSZ a Hódy Sporttal együttműködve idén is egy darab MK-1-es kajakot, és a kenuzással foglalkozó egyesületek között egy darab MC-1-es kenut sorsol ki. A sorsolás ezúttal is a verseny után a Cseresznyefai-parkolóban lesz. 

Ismét várja a futókat a hegy

Az eseményen idén is részt vesz több olimpiai-, és világbajnok versenyző, például a Nagy Hideg-hegy futás korábbi többszörös győztese, Kopasz Bálint is. Hogy a K-1 1000 méter aktuális világbajnoka hogyan készül a hegyi megmérettetésre, arról a következő napokban beszámolunk majd. 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók