Hűsítő beevezés Sarudon

A Tisza-tó mellett található csendes kis faluban, Sarudon rendezték meg a Hazai Vizeken harmadik állomását. Bár a helyszín először adott otthont ilyen jellegű eseménynek, mégsem okozott csalódást.

Az időjárás ezúttal is kegyeibe fogadta a szabadidős sportolókat, Sarudon is napsütéses, nyárias idő várta a résztvevőket. A reggeli eligazítás és a megnyitó után, 10 órakor rajtolt el a mezőny. 15 kategóriában, 87 nevező vágott neki a versenynek. Az eddig megszokott kajakok, kenuk és SUP-ok és sárkányhajók mellett, ezúttal evezős hajók is indultak.

Hűsítő beevezés Sarudon

 

A hosszabb táv, vagyis a 19,3 km-es Ökocentrum nagy kör résztvevői többek között megcsodálhatták Európa legnagyobb édesvízi akváriumának helyet adó Tisza-tavi Ökocentrum tornyait is. A rövidebb, 7,6 kilométeres Sarudi-medence kiskör a Kis-Tisza medrében egy biztonságos, nádasok melletti könnyed túrát biztosított, betekintést engedve a Tisza-tó változatos élővilágába.

 

Hűsítő beevezés Sarudon

 

A rajt és a cél helyszíne, a sarudi S. Port Vízibázis kiváló lehetőséget biztosított egy jó hangulatú család-barát hétvégére. A visszajelzések alapján mindenki remekül érezte magát, ezúttal is népszerű volt a szerencsekerék, melynek megpörgetésével Hazai Vizeken ajándékokat lehetett nyerni.

 

Hűsítő beevezés Sarudon

 

Ezen felül minden nevező ajándékba kapott egy belépőt a szomszédos strandra is. A verseny végén a díjakat a korábbi 17-szeres maraton világbajnok Csabai Edvin adta át. 

 

Hűsítő beevezés Sarudon

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók