Hasznos szlalomtapasztalatok a londoni tanulmányúton

Tanulmányúton járt a londoni olimpia szlalompályáján Révész Máriusz kormánybiztos, valamint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség képviseletében Schmidt Gábor elnök és Storcz Botond szakágvezető, akik hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak az angol fővárosban.

A világszerte egyre nagyobb teret hódító szlalom Magyarországon is egyre népszerűbb, az olimpia programján is szereplő szakág itthoni fellendülését pedig a Kiskörén épülő és a Csepelre tervezett szlalompálya is segítheti. Révész Máriusz, Schmidt Gábor és Storcz Botond a 2012-es olimpia szlalomhelyszínén, Lee Valley-ben járt, ahol a létesítményvezető vezette őket körbe, és mutatta meg, hogy miként hasznosítják a pályát az ötkarikás játékok óta.

„Maximális a létesítmény kihasználtsága – kezdte Storcz Botond. – Csupán kettő fok volt, amikor ott jártunk, de épp az angol válogatott edzett a pályán, valamint a SUP-osoknak edzőképzésük volt a helyszínen és mentést is gyakorlatoztak. De egész évben nagyon jól hasznosítják a pályát a szabadidősport szerelmeseinek is, például raftingoznak és kajakozni tanítanak gyerekeket. Nagyon hasznos volt a tanulmányút, sok tapasztalattal lettünk gazdagabbak.”

A korábbi olimpiai bajnok kajakos, jelenlegi szlalom szakágvezető hozzátette, hogy a londonihoz hasonló létesítményt szeretnének Kiskörén és Csepelen is, amely nem csak professzionális sportra épül. „A cél, hogy

akár családok is eltölthessenek egy-egy teljes napot a szabadidőközpontban,

ahol falat is mászhatnak vagy kipróbálhatnak egy kötélpályát is. Komplex szolgáltatást nyújtó pályákat szeretnénk, amelyek a nagyközönség számára is épülnek.”

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók