Fél másodperccel a mezőny előtt 200-on

Olimpiai versenyszámokkal indult a szerdai döntők programja Szolnokon, a magyar bajnokságon. K-1 200 méteren a férfiaknál és a nőknél is UTE versenyző nyert, méghozzá meggyőző fölénnyel. Tótka Sándor és Lucz Anna is több mint fél hajót vert a második helyen befutó egységre, míg női C-1 200 méteren a győri lányok, Balla Virág, és Takács Kincső csatázott egymással nagyot, a párbajt ezúttal Kincső nyerte.

Kifújta az oldalszél a rajt után Tótka Sándort, aki ettől egészen közel került a bal oldali pályához, mégsem esett ki a ritmusból, és 34,00-ás idővel magyar bajnok lett. Ebben a versenyszámban csata csak az ezüstéremért zajlott, végül Kuli István és Apagyi Levente lett a további sorrend. 

Fél perccel a mezőny előtt 200-on

“Szerettem volna 34 másodperc alatti időt evezni, talán ha nincs az elején az oldalszél, akkor sikerült volna - mondta Tótka Sándor. - Összeségében boldog vagyok, ez az eredmény is igazolja, hogy jó úton járunk. Nekem a K-4 500 méter mellett 

a 200 egyes inkább csak hobbi, 

de miután nagy valószínűséggel a négyesből indulhat majd valaki ebben a számban az olimpián, azért valamennyire erre is készülök, de közel sem annyira intenzíven, mint korábban - tette hozzá az UTE versenyzője, aki évekkel ezelőtt egyesben, és párosban is nyert világbajnoki címet a legrövidebb távon. 

Hasonlóan nagy különbséggel nyert K-1 200 méteren Lucz Anna is, aki tavaly világbajnoki érmet szerzett párosban ezen a távon, Szegeden. Az UTE sprintere mögött Gazsó Dorka lett a második, saját csapat-, és páros partnere, Kiss Blanka pedig harmadik.

 

Fél perccel a mezőny előtt 200-on

 

“Ez a győzelem nagy motivációt ad, szeretnék jövőre felkészülni erre a számra - mesélte a célba érve Lucz Anna. - Az olimpiai válogatókon 

a nővérem lehet a legnagyobb ellenfelem

 és Kozák Danuta, de Csipes Tamara is nagyon erős 200 méteren.”

Fél perccel a mezőny előtt 200-on

K-2 200 méteren is nyerni tudott Lucz Anna, természetesen ezúttal is Kiss Blankával párosban. Mögöttük másodiknak a Csipes, Medveczky-duó érkezett. Csipes Tamarának ez volt a hetedik érme ezen az országos bajnokságon, majd női 200 négyesben jött a nyolcadik is, ugyanis abban a számban magyar bajnok lett Hagymási Rékával, Medveczky Erikával, és az ASE versenyzőjével, Pupp Noémivel.

A legkisebb különbségű győzelmet 200 egyesben Devecseriné Takács Kincső aratta. A világbajnoknő természetesen ezúttal is Balla Virággal küzdött meg az első helyért, mögöttük a 17 éves Seres Fanni érkezett harmadiknak. 

Fél perccel a mezőny előtt 200-on

“Nagy volt köztünk a csata, mint mindig - mondta a Graboplast Győr világbajnoknője. - A jó rajtomnak köszönhetem a győzelmem, amivel ott elmentem, azt tudtam tartani a végéig. 

Örülünk annak Virággal,

 hogy egyre több fiatal tehetség tűnik fel a női kenuban, már előfutamot kell tartani a felnőtt magyar bajnokságon, ami jó jel, és azt jelenti, hogy nemcsak a nemzetközi mezőny, hanem az itthoni is fejlődik.”

Az esélyeknek megfelelően női C-2 200 méteren a Balla, Devecseriné-duó győzött, a második a Bragato Giada, Kisbán Zsófia egység lett. 

Fél perccel a mezőny előtt 200-on

Férfi C-1 200 méteren Hajdu Jonatán nyert közel egy másodperccel Korisánszky Dávid, és párja, az UTE-s Fekete Ádám előtt. Az 500 pároshoz hasonlóan C-2 200 méteren is a Hajdu, Fekete páros nyert a Takács Mihály, Szőke Attila egység előtt. 

 

Fél perccel a mezőny előtt 200-on

 

Mix C-4-ben pedig a Dunaferr SE egysége, Hajdu Jonatán, Slihoczki Ádám, Pető Ákos, és Kovács Máté volt a leggyorsabb. 

 

Fél perccel a mezőny előtt 200-on

 

Férfi K-2 200 méteren az idei magyar bajnokságra szétült a Balaska Márk, Birkás Balázs kétszeres világbajnok páros, mégis mindketten dobogóra állhattak. A győztes, és így a Séra Miklós-Emlékdíj nyertese Balaska lett, aki Csizmadia Kolossal versenyzett, Birkás pedig Nádas Bence partnereként lett második. 

 

Fél perccel a mezőny előtt 200-on

 

A hagyományoknak megfelelően a K-4 200 méteres magyar bajnoki döntő szintén Séra Miklós Emlékfutamként lett megrendezve. Az aranyérmet, és a 2007-ben elhunyt legendás edzőről elnevezett kupát Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, és Tótka Sándor vehette át. 

 

Fél perccel a mezőny előtt 200-on

 

A futamban versenyen kívül ezúttal is rajthoz állt egy "emléknégyes" amelyben Miki bácsi egykori tanítványai, Horváth Gábor olimpiai bajnok, a Honvéd kajak-kenu szakosztály vezetője, Boros Gergely, az MKKSZ szakmai igazgatója, Sík Márton, az NKM Szegedi Vízisport SE szakmai vezetője, valamint a magyar bajnok férfi négyes edzője, Hüvös Viktor ült be. Ez a négyes meglepetésre az ötödik helyen futott be.

 

Fél perccel a mezőny előtt 200-on

 

Ajánlott cikkeink

Kajak-Kenu & Szabadidő
Partnerek & Támogatók